Futureproef voor de tweede keer van start

08-11-2016 \\ Innofood nieuws

MAASDAM – In de fabriek van FrieslandCampina in Maasdam werd maandag de week van de Levensmiddelenindustrie afgetrapt. Onder de naam FutureProef wil de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) jongeren stimuleren om in deze branche een opleiding te kiezen.

De aftrap werd gedaan door vloggers vloggers Rohan Sukhraj en Ridder van Kooten. Zij riepen jongeren op om een eigen vlog te maken over hun ervaringen die ze opdoen tijdens de bedrijfsbezoeken.  Ongeveer dertig levensmiddelenfabrieken uit de regio’s Rijnmond, Midden- en Noord-Nederland openen deze week hun deuren voor vmbo- en havo-scholieren om ze op een toegankelijke manier kennis te laten maken met de arbeidskansen die de sector biedt.

Deelnemende scholieren kunnen hun vlog plaatsen via Facebook en maken zo kans op de FutureProef Award 2016. De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) organiseert FutureProef voor de tweede keer om jongeren te stimuleren een technische of technologische vervolgopleiding te kiezen.

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops