Friso Flesvoeding gaat Hero Baby heten

14-11-2013 \\ Innofood nieuws

Breda – Voedingsmiddelenconcern Hero verandert vanaf maart 2014 de naam van haar bestaande merk Friso Flesvoeding in de Benelux in Hero Baby. Aan het product zelf verandert niets: receptuur en kwaliteit blijven hetzelfde. Met de naamsverandering geeft Hero vorm aan de ambitie om al haar producten een uniforme naam en uitstraling te geven. Als gevolg van de naamswijziging heeft Hero besloten de merknaam Friso te verkopen aan FrieslandCampina, die voor baby- en kindervoeding de rechten heeft op de merknaam Friso buiten de Benelux.
 
Hero Group is wereldwijd al in meer dan 20 landen actief in kindervoeding o.a. met het Hero Baby merk. In Nederland brengt het concern al meer dan zes jaar flesvoeding onder de naam Friso op de markt.
 
Overkoepelend merk
Jop Peek, algemeen directeur Hero Benelux: “Wij streven naar één sterk en overkoepelend merk voor al onze producten. Een voor onze klanten herkenbaar en betrouwbaar merk dat staat voor verantwoorde voeding. Wij verkopen onze vertrouwde flesvoeding vanaf maart 2014 dan ook onder de naam Hero Baby. In veel andere landen is dat al een begrip onder de babyvoedingsproducten.”
 
Hetzelfde product
De producten die momenteel onder de naam Friso Flesvoeding worden aangeboden veranderen alleen van naam. De receptuur en de kwaliteit van Hero Baby zijn hetzelfde. Peek: “Voor onze klanten is het enkel wennen aan een nieuwe naam. Consumenten kunnen vanaf maart 2014 exact dezelfde producten kopen, op precies dezelfde plek in het winkelschap.”
 
www.herobaby.nl
 
Over Hero
Hero Group is wereldwijd actief en bestaat al meer dan 125 jaar. Hero Benelux bestaat sinds 1914 en is gevestigd in Breda. Van oorsprong maakt het bedrijf vruchtenpulp en confituren, in de jaren ’30 begint het met de productie van frisdranken. Hero Benelux maakte al snel naam met zijn goede kwaliteit en brede assortiment. De laatste jaren bracht Hero Benelux veel nieuwe producten op de markt, zoals kokoswater en bevroren fruit op een stokje. Producten gemaakt volgens de standaarden van nu en zonder onnodige toevoegingen. De wereld verandert en Hero Benelux verandert mee. Ook internationaal produceert de Hero Group diverse producten waaronder al meer dan 30 jaar kindervoeding.