FrieslandCampina Ingredients rekent op omzetstijging van 35% in 2013

26-11-2013 \\ Innofood nieuws

De omzet van de divisie Ingredients van FrieslandCampina zal in 2013 met circa 35% groeien en omstreeks 2,3 miljard euro bedragen. Dat meldt COO Roelof Joosten, die verantwoordelijk is voor de divisie. De groeiende omzet is vooral een gevolg van de sterk gestegen vraag naar ingrediënten voor babyvoeding, wat gepaard gaat met hogere prijzen. Joosten voorziet dat de jaaromzet van FrieslandCampina in zijn totaliteit ook behoorlijk zal groeien. In 2012 kwam het zuivelconcern tot een omzet van 10,3 miljard euro.

Onder FrieslandCampina Ingredients vallen 7 productielocaties waar ingrediënten voor babyvoeding worden gemaakt. De twee belangrijkste zijn de vestiging in Beilen en een fabriek in Jakarta in Indonesië. In Beilen worden dagelijks 1 miljoen kilo melk en 1 miljoen kilo wei verwerkt tot grondstoffen voor babyvoeding. Een groot deel van de productie van de Drentse vestiging gaat naar China.

FrieslandCampina zet dit jaar voor circa 900 miljoen euro aan zuivelproducten af in China. Naast producten van het eigen merk Friso maakt de ingrediëntendivisie ook grondstoffen voor babyvoeding voor derden, zoals Danone en Nestlé. Van de 2,3 miljard omzet die dit jaar door de divisie wordt gerealiseerd komt ongeveer 1,9 miljard euro uit verkoop van grondstoffen aan andere voedingsfabrikanten. FrieslandCampina investeert in de jaren 2013, 2014 en 2015 circa 700 miljoen euro in de ingrediëntendivisie. Dat betreft niet alleen uitbreiding van de productiecapaciteit, maar gaat ook om investeringen om de productieprocessen en de kwaliteit van de eindproducten te verbeteren.

Bron: Boerderij Vandaag