FrieslandCampina Domo in Borculo genomineerd als Beste Aequor Leerbedrijf 2013

28-10-2013 \\ Innofood nieuws

Verkiezing Beste Aequor Leerbedrijf 2013 op 7 november
Uit 120 voorgedragen leerbedrijven heeft de jury 6 bedrijven genomineerd en op donderdagmiddag 7 november krijgt één van de bedrijven de vakjuryprijs ‘Aequor Leerbedrijf van het jaar’. Deze feestelijke gebeurtenis vindt plaats bij Aequor in Ede. De bedrijven maken bovendien kans op de Publieksprijs Leerbedrijf 2013. De stemming over het bedrijf dat de Publieksprijs ontvangt, gebeurt die middag ter plekke.
Leerlingen van aoc’s en andere belangstellenden kunnen zich aanmelden om op donderdag 7 november bij de verkiezing aanwezig te zijn. Zij kunnen dan ook hun stem uitbrengen. Aanmelden kan tot 28 oktober op www.aequor.nl/aanmelden

Genomineerde bedrijven

De genomineerde leerbedrijven zijn (in willekeurige volgorde):
• Het gedragscentrum dierenopvang ‘Elkie Stichting’ in Tholen;
• Bloemengroothandel en –veiling Star & Van der Gugten in Bleiswijk;
• Hoveniersbedrijf ‘Living Garden’ in Vlaardingen;
• FrieslandCampina Domo in Borculo;
• Vleeskalverbedrijf Luijerink-Hendriksen in Overdinkel;
• Landgoedstichting Toutenberg in Tytsjerk.

Doel van de verkiezing
“Met die verkiezing willen we de waardering uiten voor bedrijven en mensen die zich inzetten voor de ontwikkeling van vakmanschap”, zegt jurylid Medy van der Laan.
“De verkiezing leidt tot aandacht voor bedrijven die werk maken van het opleiden van jonge mensen in hun vakgebied. Dat is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van het Mbo en de bedrijven. Zo’n verkiezing is vooral bedoeld om te waarderen wat er aan goeds in de bedrijven gebeurt en om te stimuleren om er blijvend tegenaan te gaan”, zegt Medy van der Laan, lid van de jury en tevens voorzitter van de AOC-raad. “Het mooie is dat uit het lijstje van genomineerde bedrijven wel blijkt dat élk bedrijf het kan, groot of klein.”

Vakjury

In die vakjury zitten behalve Medy van der Laan ook Kimberley Bil, bestuurslid van voorzitter van JOB (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs) en Koen Bolscher, bestuurslid van het NAJK (Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt). Met deze laatste twee heeft dus ook de jonge generatie en belangrijke inbreng bij de verkiezing.

Wie komen in aanmerking?
Om in aanmerking te komen voor deze titel moeten leerbedrijf en praktijkopleider zich aantoonbaar positief onderscheiden van collega-leerbedrijven. Ook dit jaar staat de ervaring van de leerling met het leerbedrijf centraal. Daarnaast kijkt de jury naar alle aspecten die van een leerbedrijf een bijzonder leerbedrijf maken: in de bedrijfsvoering , het leerklimaat en het personeelsbeleid.

  

Bron: Aequor