FrieslandCampina Domo Borculo Beste leerbedrijf 2013

08-11-2013 \\ Innofood nieuws

Onder zeer grote belangstelling van ruim 200 genodigden uit bedrijfsleven, onderwijs en leerlingen heeft de verkiezing plaatsgevonden op donderdagmiddag 7 november. De landelijke jury maakte de winnaar van de vakjuryprijs bekend: FrieslandCampina Domo uit Borculo. Een eervolle vermelding werd toegekend aan hoveniersbedrijf Living Garden uit Vlaardingen.
 
Publieksprijs                                                                                                                               
Na het vertonen van de filmpjes en het presenteren van de juryrapporten mochten de aanwezigen stemmen wie zij winnaar vonden van de publieksprijs. Die ging naar Vleeskalverbedrijf Mts Luijerink-Hendriksen. Over dit bedrijf zei de jury: “Betrokkenheid uit zich als vanzelfsprekend in het voorleven van de basiswaarden in het bedrijf en elke stagiaire krijgt het gevoel dat hij er mag zijn, zich kan ontplooien en kan ontdekken waar zijn talenten liggen. Daar past als vanzelf bij dat door het echtpaar op dit bedrijf echt wordt meegedacht om andere mogelijkheden en levenskeuzes voor de soms nog zeer jonge leerlingen te verkennen, ook al is dat in een andere sector”.
 
Winnaar Vakjury
Het juryoordeel over de winnaar: “Bij FrieslandCampina Domo Borculo is – ondanks de grootte van de organisatie – sprake is van zeer grote en warme betrokkenheid met de leerling. Een hoge mate van professionaliteit, en tegelijkertijd een hoge mate van maatwerk voor de studenten. Er ligt een onderscheidende en unieke visie op opleiden waarbij de ontwikkeling van de mens achter de werknemer een belangrijke plek inneemt. Er is veel aandacht voor het stimuleren van zelfvertrouwen in relatie tot het vakmanschap. Een breed gedragen en zeer positieve en enthousiaste bedrijfscultuur rondom stagiaires maakt dit bedrijf bijzonder”. 
 
De geselecteerde bedrijven 2013 waren:
FrieslandCampina Domo, Borculo
Hoveniersbedrijf Living Garden, Vlaardingen
Mts. Luijerink-Hendriksen, Overdinkel
Stichting Elkie Gedragscentrum Dierenopvang , Tholen
Bloemengroothandel en -veiling Star en Van der Gugten, Bleiswijk
Zij werden bezocht door de jury die bestaat uit Medy van der Laan (voorzitter AOC Raad), Koen Bolscher (bestuurslid NAJK) en Kimberley Bil (voorzitter JOB).
 
Focus op vakmanschap
Bedrijven die zich openstellen en zich ook inzetten voor verwerving van beroepscompetenties, zijn essentieel voor het goed laten functioneren van het beroepsonderwijs en van strategisch belang voor de arbeidsmarkt. Als kenniscentrum zet Aequor zich in om bedrijfsleven en onderwijs te verbinden.