FrieslandCampina Borculo kiest voor energie uit pyrolyse-olie

28-11-2013 \\ Innofood nieuws

FrieslandCampina kiest bij de nieuwbouw op de productielocatie in Borculo voor energie uit biomassa. Door middel van pyrolyse wordt een olie gewonnen uit biomassa. Dat gaat gepaard met een zeer geringe CO2-uitstoot. FrieslandCampina gaat deze energie exclusief afnemen voor de gehele productielocatie in Borculo.

  

Het FrieslandCampina Utilities inkoopteam heeft in samenwerking met FrieslandCampina Borculo een contract gesloten met de fabrikant van pyrolyse-olie Empyro uit Enschede. De SDE+-regeling van de Rijksoverheid heeft daarbij een belangrijke rol gespeeld. Met de ondertekening van het contract is tevens het fundament gelegd voor de bouw van de fabriek waar Empyro de pyrolyse-olie gaat produceren.

FrieslandCampina zal gedurende 12 jaar pyrolyse-olie afnemen voor het produceren van stoom voor de productie van melkpoeder. Door het gebruik van deze brandstof wordt de directe CO2-uitstoot voor de gehele locatie Borculo met circa 15% verlaagd. Hierdoor ontstaat een jaarlijkse besparing op fossiele brandstof van 10 miljoen m3 aardgas en een reductie van 16.000 ton in de CO2-emissie.

Bron: FrieslandCampina