FrieslandCampina onderzoekt verkoop van vruchtensappen- en vruchtendrankenfabrikant Riedel

01-03-2017 \\ Overig nieuws

Koninklijke FrieslandCampina N.V. onderzoekt de verkoop van Riedel, marktleider op het gebied van vruchtensappen en vruchtendranken in Nederland. Tot het merkenportfolio van Riedel behoren bekende merken als Appelsientje, CoolBest, DubbelFrisss, Taksi en Extran. Riedel is gevestigd in Ede met eigen productie- en verpakkingsfaciliteiten.

 

Roelof Joosten, ceo van Koninklijke FrieslandCampina N.V.: “Naar aanleiding van de actualisering van onze concernstrategie route2020, waarbij we meer nadruk leggen op het zuivelportfolio, onderzoeken we de verkoop van onze vruchtensappen- en vruchtendrankenactiviteiten. Onze vruchtensappen- en vruchtendrankenfabrikant Riedel heeft zich sinds het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw in Nederland ontwikkeld tot marktleider in houdbare en gekoelde vruchtensappen en vruchtendranken. De professionele en betrokken medewerkers hebben aan dit succes bijgedragen. FrieslandCampina wil ervoor zorgen dat Riedel goed gepositioneerd is om in te spelen en te reageren op veranderende klanteisen en consumptiegewoonten. Daarom zijn wij ervan overtuigd dat het belangrijk is dat Riedel een volgende stap zet in zijn ontwikkeling.”

 

Breed assortiment

Riedel is marktleider in Nederland in zowel de houdbare als gekoelde vruchtensappen en vruchtendranken met een breed assortiment. Dit productassortiment wordt verkocht op de Nederlandse en Belgische markt en is verkrijgbaar in onder meer supermarkten, horeca, kantines, benzinestations en automaten.

 

Noviteit

Riedel is sinds 1879 actief in de productie van mineraalwaters, vruchtenlimonades en vruchtendranken. In 1973 introduceerde het bedrijf onder het merk Appelsientje zijn eerste vruchtensappen verpakt in handige, ruimtebesparende kartonnen pakken. Destijds een noviteit in Nederland. Taksi kwam in 1985 op de markt, CoolBest in 1995 (het eerste gekoelde vruchtensap in Nederland) en DubbelFrisss in 1996. Door de jaren heen hebben de genoemde merken zich vernieuwd met verrassende smaakcombinaties. Daarnaast produceert Riedel ook sportdrank onder de merknaam Extran.

 

De geconsolideerde netto-omzet van de vruchtensappen- en vruchtendrankenactiviteiten in 2016 bedroeg ongeveer 125 miljoen euro. Bij Riedel werken 200 mensen en het bedrijf maakt momenteel deel uit van de business group FrieslandCampina Consumer Products Europe, Middle East & Africa.

 

Medewerkers, ondernemingsraad, vakbonden, klanten en leveranciers zijn geïnformeerd.