FOODTECH: voor ieder wat wils

29-06-2013 \\ Innofood nieuws
Er was weer veel te zien en doen tijdens FOODTECH op 15 en 16 mei jl.
De omvang van de voedingsindustrie en de vele sectoren waarin zij onderverdeeld kan worden, maakt FOODTECH een vakbeurs met voor ieder wat wils: van machines en systemen, tot voedselveiligheid en logistiek. Op 15 en 16 mei jl. stond Autotron Rosmalen dan ook in het teken van deze industrie, die één van de grootste industrieën in Nederland is.
 
Op de vraag naar informatie, innovatie en inspiratie werd feilloos ingespeeld door onder andere de gratis bij te wonen seminars, Het Innovatieplein en Food Pilot. Juist omdat in deze industrie kant-en-klare oplossingen niet vanzelfsprekend zijn, bood dit uitgebreide programma naast het gevarieerde aanbod van exposanten de perfecte gelegenheid om informatie in te winnen en nieuwe ideeën op te doen.
 
Zo werd er tijdens het lezingenprogramma dieper ingegaan op webretail verpakkingen voor de levensmiddelenindustrie, het belang van een hechte samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven, maar kwamen ook onderwerpen als duurzaamheid en toepassingen van verschillende voedingsstoffen ruimschoots aan bod. Op Het Innovatieplein werd druk gediscussieerd over nieuwe technieken en innovaties voor de voedingsindustrie en op de stand van Food Tech Park Brainport werden vele vragen aan ondernemers over imago, het onderwijs en de arbeidsmarkt beantwoord.
 
Naast doorgewinterde vakmensen bevonden zich onder de bezoekers zeer geïnteresseerde professionals van de toekomst: studenten van vakgerichte opleidingen van de HAS en Wageningen University. Tijdens de beurs vond eveneeens de drukbezochte lustrumviering plaats van het VNV, de Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen. De 120 verpakkingsprofessionals bezochten voorafgaand aan de viering de beurs.
 
Ondanks het feit dat vele exposanten met interessante leads naar huis gingen, kijkt de organisatie redelijk tevreden terug op deze editie. “Het blijft moeilijk om een beursbezoek voor deze doelgroep prioriteit te maken,” aldus Wilma Heebink, eventmanager van de beurs. “We gaan aankomende periode wederom in gesprek met zowel bezoekers als exposanten en gaan vol vertrouwen met de aanbevelingen op naar de volgende editie.”
 
Voor meer informatie over deelname en bezoek http://www.easyFairs.com/Foodtech-NLof neem contact op met Lieke van Laarhoven / Tel +31 (0) 162 408 976. Volg Foodtech op Twitter of word lid van de LinkedIn Group om op de hoogte te blijven van de recente ontwikkelingen.