Foodsector aantrekkelijk voor jongeren

24-01-2013 \\ Innofood nieuws

 

Een uitdagende baan in de foodsector. In de pas ontwikkelde portretfilms wordt getoond welke aantrekkelijke banen voor jongeren in het verschiet liggen na het volgen van de opleiding ‘Food Innovation Management’ aan Hogeschool Van Hall Larenstein in Wageningen.
 

Om een goed beeld te geven van de mogelijkheden op de foodarbeidsmarkt zijn er portretfilms gemaakt van succesvolle professionals in de foodsector die de opleiding Food Innovation Management aan Hogeschool Van Hall Larenstein hebben gedaan. Zo zien we Janneke Neutelings, kwaliteitsmanager bij koffiebranderij Peeze in Arnhem. Janneke: “Als ik nu kijk wat ik allemaal mag doen en wat ik allemaal kán doen: inkoop, maar ook kwaliteitsbewaking, productontwikkeling, nieuwe producten op de markt zetten… Ja, dat is een fantastische baan! Ik zou nooit meer iets anders willen.”

Bij kiezen voor een studie wordt steeds minder vaak gekozen voor een studie met in het vooruitzicht een baan in de foodsector. Feitelijk is het beroepsperspectief onbekend, en áls jongeren al een beeld hebben spreekt het ze veelal niet aan. Gevolg kan een schaarste zijn van professionele werknemers in agrifood en life science op de arbeidsmarkt. En dat zou een verminderde groei van de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie kunnen betekenen. Kennis Werkt!, een samenwerking van de stichting Food Valley, Wageningen UR, Nutri-akt en bedrijven in de food sector, investeren in het netwerk van hoog opgeleide kenniswerkers vanuit de hele wereld. Een van de doelen is onder meer het vergroten van de instroom van studenten in de HBO Voedingsmiddelentechnologie.

Food Valley is de Europese innovatie-hotspot voor agro-food, life sciences, voeding en gezondheid. Er zijn niet alleen bedrijven uit deze sectoren in Nederland gevestigd, ook op opleidingsgebied heeft Nederland veel te bieden. Zo kunnen (internationale) studenten de HBO-opleiding ‘Food Innovation Management’ volgen aan Hogeschool Van Hall Larenstein in Wageningen. De portretfilms worden ingezet in de (internationale) wervingscampagne van de hogeschool.

Bekijk hier de filmpjes

 

Bron: Food Valley