Enkco Logo

Foodproducent Enkco kiest voor duurzaamheid

04-02-2015 \\ Over onze leden


Holten – Enkco in Holten, producent van koelverse en diepgevroren vlees- en ei-producten, gaat zich verder concentreren op duurzame productie. Dat maakte het bedrijf op de bekende foodbeurs Horecava bekend. Enkco wil zoveel mogelijk gebruik gaan maken van diervriendelijk geproduceerd vlees uit de nabije regio en bijvoorbeeld alleen nog vrije uitloopeieren toepassen. Ook streeft Enkco zoveel mogelijk naar het gebruik van natuurlijke ingrediënten en zoveel mogelijk clean label producten. Daar hoort ook het verder reduceren van zout en vet bij; een wens die leeft in de hele samenleving en bij toonaangevende, maatschappelijke organisaties.

Milieucertificering
De nieuwe koers van Enkco, met als motto Transparant, Innovatief, Lokaal en Duurzaam, moet in 2015 resulteren in IS0 14001 een certificaat waarmee Enkco alle milieu-maatregelen en -technologie bundelt en borgt. Bertran Averink bij Enkco, is benoemd tot manager Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Naast aandacht voor duurzaamheid gaat Enkco haar focus ook richten op een vernieuwde bedrijfscultuur met extra aandacht voor de ontwikkelingsmogelijkheden van medewerkers.

Drie bedrijven
Enkco is onderdeel van een groep van drie gespecialiseerde bedrijven, waarvan ook Vivera (vleesvervangers) en Culifrost (kaassoufflés en bladerdeegproducten) deel uitmaken. Enkco produceert al meer dan een halve eeuw voornamelijk vleesproducten ‘in slagerskwaliteit’, zoals hamburgers en vinken. Enkco levert deze producten zowel rauw als voorgebakken en zowel koelvers als in diepvries aan supermarkten, maar bijvoorbeeld ook aan horeca, cafetaria’s, instellingen en cateraars.