foodies magazine gaat de grens over

01-10-2013 \\ Innofood nieuws

 

Nijmegen – Het culinaire magazine foodies gaat de grens over. Vanaf vrijdag 27 september ligt foodies ook in de winkels in Duitsland. Het Nederlandse magazine is vertaald en helemaal toegespitst op de Duitse markt. Met een oplage van 75.000 kan Duitsland nu ook kennismaken met maakbare en authentieke recepten van foodies.

De Duitse foodies wordt als licentie uitgegeven door Hans-Günther Beer van uitgeverij Sonic Media. Naast Duitsland verschijnt de Duitstalige foodies ook in Oostenrijk, Zwitserland en Luxemburg. In een dalende tijdschriftenmarkt is dit een positieve ontwikkeling voor de uitgeverijbranche.

Een andere positieve beweging is de stijging van de oplagecijfers van de Nederlandse foodies. De oplage is namelijk met 50% gestegen in 2013 ten opzichte van 2012, blijkt uit de cijfers van HOI. Daar waar de totale markt een daling laat zien, zit foodies in de lift.

foodies biedt maandelijks tientallen recepten: Van eenvoudig en snel voor doordeweeks, tot uitdagend en uitgebreider voor in het weekend. Daarnaast staat het magazine vol met reportages, interviews, kookboeken, kooksnufjes en nog veel meer. Dit alles maakt foodies hét magazine voor mensen die gek zijn op eten en met alles wat met eten te maken heeft.