Fooddome brengt voedselketen in beeld

06-04-2013 \\ Innofood nieuws

 

 

PLUS-franchisenemer Geert Benders heeft een intentie-overeenkomst getekend voor de start van Fooddome. Het concept, dat de totale voedselketen van onder meer streekproducten in beeld gaat brengen, start uiterlijk in het voorjaar van 2014 op het voormalige Floriade-terrein in Venlo.

‘De drie hoofdfuncties educatie, horeca en detailhandel vormen als het ware een wisselwerking waarbij elke functie de andere ondersteunt en versterkt’, zeggen Geert Benders en mede-initiatiefnemer Jan Klerken. Zo zullen er kookcursussen, workshops, congressen, opleidingen, productdemonstraties en presentaties plaatsvinden, terwijl bezoekers ook de gelegenheid krijgen om onder meer streekproducten te kopen.

Het innovatieve concept wordt in samenwerking met de agro/food- en verssector in de regio in het glazen pand van Villa Flora uitgevoerd. Daar is zesduizend vierkante meter op de begane grond en vijftienhonderd vierkante meter op de tussenvloer voor gereserveerd. ‘We hopen met Fooddome een nieuwe dimensie te kunnen toevoegen aan de beleving van versproducten en aan de land- en tuinbouw’, zegt Benders.

 

Bron : RetailNews