Foodcase krijgt kapitaalinjectie van IIG en PPM Oost

23-08-2013 \\ Innofood nieuws

Het Wageningse bedrijf Foodcase ontwikkelt en vermarkt innovatieve ‘food’ oplossingen voor onder meer de luchtvaartindustrie. Met het groeikapitaal van participatiemaatschappij PPM Oost en het Innovatie- en Investeringsfonds Gelderland (IIG) kan het bedrijf zijn vleugels uitslaan naar verdere internationale uitrol van concepten in de luchtvaartindustrie. Daarnaast ontwikkelt Foodcase specifieke voedingsoplossingen voor de zorgmarkt.

Een concrete marktvraag vanuit de luchtvaartindustrie heeft onlangs geleid tot een internationale overeenkomst met een van de grootste airline cateraars ter wereld. Voor deze klant ontwikkelt Foodcase foodconcepten met een ongekoelde houdbaarheid, waarbij de verpakking voldoet aan de eisen van de industrie.

Foodcase maakt bij de productontwikkeling gebruik van de laatste inzichten op het gebied van voedseltechnologie, verpakking en ingrediëntengedrag. Hierbij werkt het bedrijf samen met kennisinstellingen, zoals Wageningen UR. De ongekoelde houdbare producten bieden voordelen in de logistieke keten: ze reduceren voedselverspilling doordat gekoeld transport en opslag niet meer noodzakelijk zijn.

Naast de oprichters van het bedrijf en StartLife zijn PPM Oost en IIG nu ook aandeelhouders van het bedrijf. De keuze voor regionale investeerders leidt tot behoud en verdere doorontwikkeling van deze kennis in Gelderland.

Het IIG richt zich op de financiering van innovatieve projecten van Gelderse MKB-bedrijven, die hoofdzakelijk actief zijn op het gebied van food, health, energie- en milieutechnologie of in de maakindustrie. IIG is opgericht en gefinancierd door de provincie Gelderland met PPM Oost als fondsmanager.

PPM Oost investeert met geld van de overheid in kansrijke bedrijven die bijdragen aan een florerende economie in Oost-Nederland. Met een totale fondsomvang onder beheer van ruim 200 miljoen euro heeft PPM Oost geïnvesteerd in meer dan 160 ondernemingen.

 

Bron: Innovatie- en Investeringsfonds Gelderland