Food Tech Innovation Portal gelanceerd

22-05-2013 \\ Innofood nieuws

 

Op 1 mei is de Food Tech Innovation Portal gelanceerd. Het portaal geeft beschrijvingen van tal van technieken die in de voedingsindustrie worden toegepast, inclusief het principe achter de techniek, procesparameters en toepassingsgebieden. Daarnaast wordt aangegeven in welk stadium een techniek verkeert. Het kan zijn dat er alleen onderzoek naar is gedaan, maar het is ook mogelijk dat er al machines op de markt zijn waarmee de techniek wordt toegepast.

De Food Tech Innovation Portal is bedoeld om een centraal adres te creëren voor mensen die interesse hebben in ‘open innovatie’. Het portaal is opgezet in een Wikipedia stijl, hetgeen ruimte biedt voor het continu updaten van informatie. De kwaliteit van de content wordt bewaakt door de beheerders. Het portaal is vrij toegankelijk. Voor sommige toepassingen wordt wel om registratie als geassocieerd lid gevraagd. Deze leden krijgen daarmee ook gelegenheid om zakelijke contacten te leggen.

De Food Tech Innovation Portal is ontwikkeld binnen het door de Europese Unie ondersteunde netwerk ‘HighTech Europe’, waarin 22 bedrijven en instituten uit Europa en Australië samenwerken. Het portaal is te bezoeken via www.foodtech-portal.eu

Bron: HighTech Europe / FoodHolland