Food Hub lanceert vernieuwende transitie- en innovatieopleiding voor de agrifoodsector

01-11-2016 \\ Innofood nieuws

Je ziet het om je heen gebeuren, leest het in de krant, merkt het bij collega’s, maar krijg je er ook daadwerkelijk grip op? Als professional in de agrifoodsector heb je te maken met een continu veranderend voedselsysteem waarbinnen jij en je organisatie zich moeten blijven ontwikkelen. Dit vraagt om een dieper inzicht in de dynamiek, belangen en innovaties die het voedselsysteem vormgeven. Vanaf januari 2017 kunnen professionals uit de voedselsector terecht bij de Food Hub voor de nieuwe opleiding Transitie in AgriFood. Naast nieuwe inzichten, krijgen zij hier tools en handvaten om de onontkoombare veranderingen te vertalen naar hun eigen bedrijf of organisatie.

“Al enige tijd constateren we een groeiende vraag vanuit bedrijven, overheden, sectoren en professionals om de veranderende wereld van voedsel en landbouw beter te begrijpen”, aldus Joris Lohman, co-founder Food Hub. “Daarom hebben we in juli 2016 Food Hub opgericht. Food Hub maakt opleidingen, trainingen en vernieuwende vormen van voedseleducatie. In opdracht of op eigen initiatief, en altijd samen met een groot netwerk van veranderaars en koplopers uit alle schakels van de voedselketen. ‘Transitie in AgriFood’ is ons belangrijkste programma, waarmee we verwachten echt impact te gaan maken. Voor professionals en ondernemers in agrifood is dit de opleiding die je echt gevolgd moet hebben om je voor te bereiden op het voedselsysteem van de toekomst.’

De opleiding belooft deelnemers gedurende 4 modules hun kennis te vergroten en hun innovatiekracht als voedselprofessional te vergroten. “Te vaak monden dit soort programma’s uit in colleges in een oninspirerend klaslokaal met geeltjes en slappe koffie. In deze opleiding ga je met je poten in de modder: het ontwikkelen van een visie doe je niet alleen door te luisteren maar juist door te ervaren en te delen op die plekken waar het nu gebeurt” – Joszi Smeets, co-founder Food Hub. De opleiding brengt je langs experts uit het uitgebreide, internationale Food Hub netwerk van ‘koplopers’ en ondernemers maar ook professionals binnen bestaande organisaties die vooroplopen in de transitie naar een ander voedselsysteem. Zij kunnen inschatten welke innovaties zinvol en schaalbaar zijn en op welk moment.

Voedselprofessionals uit klein, midden en grote bedrijven of organisaties kunnen zich tot 15 december inschrijven De opleiding bestaat uit vier tweedaagse modulen en vindt plaats van januari t/m april 2017 op diverse boerderijen, boten, fabrieken en andere relevante plekken in Nederland. Naast individuele aanmelding is het ook mogelijk om als organisatie of bedrijf, meerdere plekken te reserveren.