Food Film Festival verkoopt Gouden Tickets

26-02-2014 \\ Innofood nieuws

  

 
Food Film Festival 9,10 & 11 mei, Westergasfabriek, Amsterdam
 
Aanstaande donderdag verkoopt Food Film Festival de eerste tickets voor de editie 2014: Gouden Tickets welteverstaan. Met de Gouden Tickets krijg je een unieke eet- en filmervaring: een sterrenwaardige lunch, bereid door nationale en internationale gastchefs van het hoogste niveau met aansluitend een passende foodfilm. Bovendien steun je met dit speciale ticket óók het Food Film Festival (FFF). 
 
Gouden Tickets
Nooit eerder verkocht FFF zo vroeg kaarten voor het festival. De komende drie weken gaan elke donderdag (27 februari, 6 maart en 13 maart) om 12.00 uur speciale Gouden Tickets voor lunch + film in de verkoop. Door een uniek Gouden Ticket te kopen help je het Food Film Festival om het pop-up FFF Restaurant op de Westergasfabriek te realiseren. De Gouden Tickets van deze week zijn meteen heel bijzondere. 
 
Gebroeders Pourcel-lunch
Op zondag 11 mei nodigen FFF-chefs Joris Bijdendijk en Samuel Levie niemand minder dan de gebroeders Pourcel en Alain Caron uit om een fantastische Mediterraans geïnspireerde lunch te bereiden. De tweelingbroers Jacques en Laurent Pourcel runnen samen sterrenrestaurant Le Jardin des Sensin het Franse Montpellier. Al jaren staan zij aan de culinaire top en niet voor niets is het restaurant dan ook bekroond met een Michelinster. 
 
FFF is trots de gebroeders Pourcel naar Nederland te kunnen halen, temeer omdat de tweelingbroers vrijwel nooit meer samen in de keuken staan. Bovendien zijn de Pourcels de leermeesters geweest van Joris Bijdendijk (Executive Chef van Restaurant Bridges en al sinds jaar en dag FFF-chef). Het was hun deur in het warme Montpellier waar Joris jaren geleden op goed geluk aanklopte om te solliciteren naar een baantje in de keuken. In korte tijd wist hij het tot sous-chef van Laurent Pourcel te schoppen. Om het weerzien compleet te maken, is ook Alain Caron (Masterchef Holland), vriend van de Pourcels, als bijzondere gastchef uitgenodigd om een gang van deze lunch te bereiden. 
 
Films
Na de lunch ga je direct door naar de filmzaal. Daar is in de film L’Universelle des Pourcel te zien hoe deze broers te werk gaan en krijg je als bonus nog een tweede film te zien. In Inside the best restaurant of the world. El Celler de Can Roca (Nederlandse première) zien we nog een ander beroemd stel kokende broers: Joan, Josep en Jordi Roca runnen in het Catalaanse Girona het huidige beste restaurant ter wereld, El Celler de Can Roca.
 
Al deze geweldige chefs en speciale films maken deze goudenticket-lunch tot een zeer bijzonder culinaire en cinematografische ervaring.
 
Wat krijg je?
Je krijgt een geweldige lunch en twee bijzondere films in hetzelfde thema, plus een heel warm gevoel van binnen, good karma tot in de oneindigheid en heel veel liefde van het Food Film Festival! Want zonder hulp van FFF-fans kan het festival zijn FFF Restaurant niet neerzetten. Tijdens de lunch word je enorm in de watten gelegd en krijg je uitgebreid de kans om de verhalen van deze legendarische chefs te horen.
 
Waarom steun aan het FFF?
Het Food Film Festival verhuistdit jaar naar de Westergasfabriek. Dat betekent meer ruimte voor de films, workshops en natuurlijk ook in het FFF Restaurant. Maar: het FFF Restaurant bestaat nog niet. Waar het moet komen, is nu nog een lege ruimte. Anders dan andere jaren moet het FFF Restaurant dus van begin af aan opgebouwd worden. Voor 9, 10 en 11 mei moet er een fantastisch pop-up restaurant inclusief keuken neergezet worden. Door een Gouden Ticket te kopen steun je het Food Film Festival om deze mooie uitdaging te realiseren.
 
Wat kost het?
De Gouden Tickets zijn €120,- per persoon (exclusief wijnarrangement) en vanaf donderdag 12.00 uur zijn de eerste Gouden Tickets via www.foodfilmfestival.nlverkrijgbaar. Wees er snel bij, want er is beperkt plaats!
 
Het Food Film Festival is in 2011 gestart als initiatief van de Youth Food Movement (YFM). De YFM is een netwerk van jonge boeren, studenten, chefs, producenten en consumenten, en zet zich in voor een good, clean en fair voedselsysteem. 
 
Het Food Film Festival wordt ondersteund door o.a. Oxfam Novib en Rabobank. 
 
Food Film Festival
9,10 & 11 mei
Westergasfabriek, Amsterdam