Food Connect lanceert ‘Kook jij of ik?’ voor thuismarkt

01-04-2016 \\ Over onze leden

    Food Connect introduceert het concept Kook jij of ik? Geen maaltijdbox maar een streektas, waarbij de consument kan kiezen tussen bezorging van verse streekproducten om zelf te koken, of (deels) kant-en-klare gerechten die met diezelfde ingrediënten al door de koks van Food Connect zijn bereid.

Hester Maij, gedeputeerde van de provincie Overijssel, verrichtte op 31 maart in Erve Kamphuis in Almelo de officiële aftrap van het nieuwe maaltijdconcept. “Dit nieuwe concept kent eerlijke, mooie producten. En het spreekt mij als moeder aan. Want ook bij ons thuis wordt dagelijks de vraag gesteld wie er vandaag kookt.”

Regionale boeren

Directeur Wim Swier vertelt dat Food Connect tegenwoordig aan 6.000 particulieren aan huis bezorgt. “Er is een groeiende vraag naar maaltijden van goede kwaliteit. We besloten contact te leggen met regionale boeren en producenten. Met de volgende aandachtspunten: diervriendelijk, antibioticavrij, duurzaam, vers, onbespoten en van het seizoen.” Met als resultaat (onder meer) Gildehoen uit Harbrinkhoek, mozzarella uit Denekamp, mosterd uit Harfsen en oesterzwammen uit Langeveen in de streektas.

Lees hier het volledige artikel in Gastvrije Zorg