Foodconnect logo Food Connect Maaltijdservice B.V.

Food Connect genomineerd door Ministerie van Sociale Zaken voor ‘Goede Praktijken Competitie 2014’

31-10-2014 \\ Over onze leden

Food Connect genomineerd door Ministerie van Sociale Zaken voor ‘Goede Praktijken Competitie 2014’ !

 

Op een sportieve manier samenwerken met normale omgangsvormen, geeft meer werkplezier en minder stress. Tot die conclusie kwam ook de jury van het Ministerie van Sociale Zaken. Zij heeft daarom Food Connect uit Almelo, als enige bedrijf uit Overijssel, genomineerd -als 1 van de 10 bedrijven- als kanshebber om op 3 november a.s. uit handen van Minister Lodewijk Asscher hoogstpersoonlijk een vakjuryprijs of een publieksprijs te mogen ontvangen.

 

Het juryrapport luidt:

 

“Food Connect – Voetballend Ondernemen

Food Connect kookt en bezorgt verse maaltijden, boodschappen en producten. Grondbeginsel van het bedrijf is dat medewerkers zich thuis voelen en zichzelf kunnen zijn. Om deze cultuur goed te houden, ondanks de groei van het bedrijf, gebruikt Food Connect voetbal als metafoor. In het zelf ontwikkelde Stadion Als Spiegel model zijn alle spelers op het veld even belangrijk. Kopkoffie-gesprekken, het vieren van verjaardagen en het belonen van ideeën zijn daar voorbeeld van. De score: een mentaal- én financieel kerngezonde organisatie. Met de klant, als publiek of zelfs als fan op de tribune.”

 

Deze nominatie is voor Food Connect een waardering dat oprechte interesse in medewerkers en klanten gewaardeerd wordt. En een bijdrage mag leveren aan de landelijke campagne tegen onnodige werkstress.

 

Ruim 1 op de 8 werknemers in Nederland heeft last van werkstress. Een derde van het werkgerelateerde verzuim vindt zijn oorzaak in psychische ziekten. De Check Je Werkstress campagne wil werkstress bespreekbaar maken en daarmee verzuim op de werkvloer voorkomen. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid organiseert van 3 tot en met 6 november samen met Minister Asscher de Check Je Werkstress Week. Deze week zal er samen met boegbeelden Leontien van Moorsel, Arko van Brakel en diverse bedrijven in Nederland aandacht worden besteed aan werkstress.