Food Waste Community: Samen aan de slag tegen voedselverspilling

15-03-2018 \\ Innofood nieuws, Overig nieuws

Recent is Food Waste Community gelanceerd. De website is onderdeel van de snelgroeiende Futureproof Community: hét platform voor duurzame ondernemersvragen en –oplossingen met meer dan 6.600 leden.

Food Waste Community is ontwikkeld door Food Waste Xperts en MVO Nederland. Op Food Waste Community kun je inspiratie opdoen en jouw uitdagingen en/of oplossingen op voedselverspilling delen met andere ondernemers. Op deze manier willen we collectief geheugen creëren over voedselverspilling; wat werkt en wat werkt niet. Aanmelden is in een minuutje geregeld en lidmaatschap is gratis.

Het werkt als volgt:

–          Surf naar www.foodwaste-community.nl

–          Klik op de blauwe button “word lid van Food Waste Community” (rechts bovenin)

–          Connect via LinkedIn

 

That’s it! Je kunt nu artikelen lezen, reageren en zelf plaatsen. Bijvoorbeeld een artikel in de vorm van een oplossing over jouw product of dienst tegen voedselverspilling. Of een uitdaging, waarin je de community om hulp vraagt. Deze verschijnt niet alleen op www.foodwaste-community.nl en Futureproof.community, maar wordt ook verspreid via social media en nieuwsbrieven vanuit de community.

Het plaatsen van een item doe je door links in het menu te klikken op “maak item”.

Instructie voor plaatsen content op foodwaste-community

Download hierboven  een beknopte handleiding met alle stappen en tips!
Community coördinator Afra de Leeuw, ( a.deleeuw@mvonederland.nl ), kan eventueel met je meedenken en helpen bij het publiceren.

We zouden het fantastisch vinden als alle Innofood-leden hun oplossingen en/of uitdagingen op Food Waste Community plaatsen. En we zijn benieuwd of je er zelf ook inspiratie en/of oplossingen vindt die nuttig zijn. We zijn nog maar net begonnen, dus misschien mis je informatie? Geef dat dan aan ons door. Ook voor andere vragen of opmerkingen, neem gerust contact op!