Food Future Event 2018 | 5 april | Radicale ketentransparantie | korting voor Innofood-leden

07-03-2018 \\ Innofood nieuws, Overig nieuws

Radicale ketentransparantie: Kan dat?

2018 moet het jaar worden van ‘radicale transparantie’, zegt onderzoeksbureau Mintel in het laatste European Consumer Trends Report. Dat geldt zeker voor de voedingsmiddelenindustrie die moet werken in een omgeving waar feiten en wetenschappelijke inzichten er soms niet meer toe lijken te doen. Is totale openheid over productieprocessen, ingrediënten en toeleveranciers noodzakelijk om het vertrouwen van consumenten, NGO’s én de ketenpartners te herstellen? Wat is de juiste aanpak?

De industrie moet met haar ketenpartners aan de slag om integriteit te waarborgen. Herkennen en inzichtelijk maken van de risico’s en mogelijke misstanden in de productieketen is daar onderdeel van. Dat betekent het omarmen van nieuwe technologieën die productintegriteit kunnen garanderen. Dat betekent ook altijd transparant zijn over wat er precies in een product zit en hoe het wordt gemaakt.

Lees hier verder over radicale ketentransparantie, het onderwerp van het Food Future Event dat op 4 april in Den Bosch wordt gehouden.

U kunt als Innofood-lid met korting deelnemen. Klik hier om u aan te melden.

Klik hier voor het programma