FNLI reageert op ‘suikerspinsels’ Consumentenbond

24-01-2014 \\ Innofood nieuws

Niet de voedingsmiddelenfabrikant, maar De Consumentenbond misleidt de consument. Dit stelt de FNLI in een reactie op de actie ‘Suikerpraatjes’ van De Consumentenbond.

In de campagne geeft De Consumentenbond aan dat levensmiddelenfabrikanten “verdoezelen hoeveel suikers er in hun producten zitten”. Onzin, volgens de FNLI. De bestaande regels, zowel op het gebied van etikettering als van marketing, zijn helder en streng. Fabrikanten zijn verplicht om expliciet te vermelden welke ingrediënten zij in hun producten verwerken plus de daarbij horende voedingswaarde.

Volgens de FNLI staat in de Europese etiketteringsvoorschriften precies vastgelegd dat ingrediënten met hun wettelijke of gebruikelijke naam moeten worden vermeld. De voorbeelden die de Consumentenbond aanhaalt, voldoen volgens de FNLI aan deze regels. Glucosestroop wordt als glucosestroop gedeclareerd omdat dit de wettelijke benaming is. Geconcentreerd appelsap als geconcentreerd appelsap. Van misleiding zou pas sprake zijn, als we al deze ingrediënten op één hoop zouden vegen, zoals de Consumentenbond suggereert.

Lees hier het volledige artikel in VMT