Feestelijke ingebruikname nieuw bedrijfsterrein Müller Fresh Food Logistics

03-09-2014 \\ Over onze leden

Müller Fresh Food Logistics uit Holten heeft het afgelopen weekeinde samen met ruim 200 genodigden en alle medewerkers de ingebruikname van de 1e fase van haar grootscheepse uitbreiding op een terrein van ruim 5 hectare aan de Keizersweg in Holten gevierd. Deze uitbreiding maakt deel uit van een gefaseerde uitbreiding van magazijnen en parkeerruimte voor de vloot van inmiddels meer dan 200 trekkers en 240 opleggers. In fase 2 van dit plan wordt nog eens 11.000 vierkante meter magazijn toegevoegd, waarmee het Holtense familiebedrijf voorziet in de mogelijkheden om de toekomstig geplande groei in Holten te faciliteren. Daarnaast heeft het bedrijf ook plannen om binnen afzienbare tijd een nevenvestiging buiten Holten te starten.

 

Deze uitbreiding in Holten is nodig om de verdere groei van de logistiek dienstverlener mogelijk te maken. Nadat Müller Fresh Food Logistics begin 2000 ervoor koos om zich volledig te specialiseren in warehousing en distributie van koelverse en diepgevroren levensmiddelen, is het familiebedrijf explosief gegroeid en is de omzet in de afgelopen 14 jaar verdrievoudigd.

 

Afgelopen vrijdag gaf Jan Brouwer, directievoorzitter van Plus Supermarkten,  voor ruim 200 genodigden zijn visie op de ontwikkelingen binnen de Nederlandse retail in het algemeen en van Plus Supermarkten in het bijzonder. Hij deed dit samen met Prof. Dr. Laurens Sloot, hoogleraar retailmarketing aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zo gaven de beide panelleden aan niet te verwachten dat de groei van online retailing de komende 10 jaar groter zal zijn dan 5%. Na deze interactieve sessie onder leiding van dagvoorzitter Rob Benjamens verrichtte de familie Müller met burgemeester Arco Hofland van de Gemeente Rijssen Holten en gedeputeerde Theo Rietkerk van de Provincie Overijssel de officiële openingshandeling.

 

Het formele deel van de middag eindigde met een informele netwerkborrel.

Op zaterdag 30 augustus vond een besloten bijeenkomst en openingsfeest voor alle medewerkers van Müller Fresh Food Logistics plaats.