Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie promoot duurzaamheid

13-02-2013 \\ Innofood nieuws

 

 
 

Bas van den Berg, de nieuwe voorzitter van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI), zet zich in voor duurzaamheid. Van den Berg is in dienst van FrieslandCampina. Voor de zuivelgigant heeft hij enkele jaren in Azië gewerkt.

Hij wil zijn voorzitterschap benutten om de blik op verduurzaming en productontwikkeling te richten. In het rapport `De stille kracht` uit 2009 sprak FNLI de ambitie uit om in 2015 koploper te worden in duurzaamheid. Van den Berg constateert dat de industrie de boodschap goed op heeft gepikt. `Er zit geen rem op duurzaamheid door de economische crisis. Onze leden nemen het zeer serieus en er worden aantoonbare stappen gezet`, stelt hij. Een van de problemen is dat zaken als maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid niet altijd eenvoudig te meten zijn. Daardoor hebben leden soms aarzelingen om naar buiten te treden met hun ambities.

Hij vindt het een slechte zaak dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit wordt getroffen door bezuinigingen. Positief is de komst van een Europese code voor eerlijke handelspraktijken.

 

Bron: Profnews