Fastfoodconcept The PommBar publieksfavoriet in De Smaak van NL.

27-11-2013 \\ Innofood nieuws

 
Afgelopen maandag 25 november vond in het voormalige kloostercomplex ‘Landgoed Roepaen’ in Gennep de finale van de Smaak van NL. plaats. The PommBar, een nieuw en innovatief fastfoodconcept, was een van de negen finalisten. Het concept, ontwikkeld door Hein Corten (Ullestraten) en Yannic Stortelder (Maastricht) won de publieksprijs 2013.
 
Het concept
The PommBar is een nieuw en innovatief fastfood concept. The PommBar wordt gekenmerkt door aandacht voor gezondheid en beleving. Het is een uniek fastfoodconcept waar persoonlijke smaak centraal staat. Door nieuwe technologieën kan er friet geserveerd worden die 50% minder vet bevat waardoor men de echte aardappelsmaak proeft. Daarnaast heeft de consument aan de hand van 3 stappen de mogelijkheid om zelf zijn snack samen te stellen. De keuze in eigen kruidmelanges en sauzen zorgt voor een persoonlijke smaakbeleving. Klik hier voor meer informatie.  
 
De ambitie is om zo snel mogelijk de eerste PommBar te openen. Op dit moment wordt er hard gezocht naar geschikte locaties voor de eerste vestigingen. Het concept leent zich voor festivals, evenementen maar zal ook zeker niet misstaan in een pand aan een drukke winkelstraat. Suggesties en ideeën zijn welkom via info@thepommbar.com
 
De Smaak van NL.
Innovatiecentrum Syntens organiseerde dit jaar voor de zesde keer De Smaak van NL. Een zeer vakkundige jury heeft in de voorrondes uit meer dan 90 kandidaten negen finalisten gekozen. The PommBar was uit deze negen finalisten de publieksfavoriet en won de publieksprijs 2013.
Het aardbeienijsje Nice op een stokje werd door de vakjury verkozen tot smaakvolste product van 2013. Bij de beoordeling stond smaak centraal, maar ook ondernemerschap speelde een belangrijke rol. De ambitie om het product in heel Nederland verkrijgbaar te maken was van groot belang.