Excuses Nutricia voor tekort babymelkpoeder

02-05-2013 \\ Innofood nieuws

 

NIEUWVEEN – Nutricia heeft in de dagbladen donderdag excuses aangeboden voor het tekort aan Nutrilon melkpoeder in de retailschappen. De enorme vraag naar Nutrilon, vooral door Chinese en andere buitenlandse ouders, speelt de fabrikant parten.

 

 

General manager Christophe Wadel van Nutricia Nederland zegt dat in een paginagrote advertentie. Voor het tekort biedt Wadel zijn ‘welgemeende excuses aan’. “Ik ben me ervan bewust dat het momenteel soms lastig is om Nutrilon in de winkel te vinden. We worden in Nederland de afgelopen maanden geconfronteerd met een ongekend hoge vraag. Deze toename is voornamelijk toe te wijzen aan de vraag van ouders buiten Nederland. Dit heeft helaas forse gevolgen voor de verkrijgbaarheid”, aldus Wadel.

Samenwerking supers
De general manager zegt dat er inmiddels maatregelen zijn getroffen om de verkrijgbaarheid veilig te stellen. De levering van Nutrilon aan de Nederlandse markt is volgens hem de afgelopen maanden substantieel verhoogd. Er wordt nauw samengewerkt met supermarkten en drogisterijen door de fabrikant. De meeste winkels hebben dan ook een beperking ingevoerd van het aantal verpakkingen dat maximaal per klant kan worden verkocht.

Geen garanties
Nutricia zegt er alles aan te doen de voorraad in de winkels op peil te houden, maar geeft geen garanties af hierover. Wel meldt Wadel dat de Nutrilon-producten ook op Wehkamp.nl te bestellen zijn. “Ik wil alle ouders en verzorgers via deze weg op het hart drukken dat ik en iedereen bij Nutricia, samen met onze handelspartners, al het mogelijke doen om te waarborgen dat Nutrilon voor ouders en verzorgers in Nederland beschikbaar is”, besluit Wadel.

Schandalen China
Het zijn vooral de Chinezen die melkpoeder in de Europese winkels opkopen en naar China sturen. Daar vertrouwen veel mensen het melkpoeder niet meer vanwege voedselschandalen. Er zou zijn geknoeid met het poeder en dat heeft het vertrouwen van veel Chinezen beschadigd. Op meerdere plekken in Nederland worden nieuwe fabrieken gebouwd voor de productie van babymelkpoeder.

 

 

Bron: Levensmiddelenkrant.nl