Europa keurt gezondheidsclaim chocoladefabrikant goed: chocolade van Callebaut officieel goed voor het hart

07-09-2013 \\ Innofood nieuws

 

Chocoladefabrikant Barry Callebaut krijgt van de Europese Commissie groen licht voor zijn gezondheidsclaim voor ACTICOA cacaopoeder en zwarte chocolade. Het is volgens Callebaut de eerste keer dat een chocoladeproduct zo’n claim toegewezen krijgt. Callebaut mag van Europa nu beweren dat chocolade gezond is voor het hart. De claim heeft betrekking op de baten voor de gezondheid van de flavanolen in de chocolade.


De gezondheidsclaim is volgens Callebaut het resultaat van jaren wetenschappelijk onderzoek in het Research & Development-centrum op de Belgische site van Barry Callebaut in Wieze. Bij de conventionele productieprocessen gaan de flavanolen verloren tijdens de fermentatie van de cacao. ‘Onze onderzoekers ontdekten nu een manier om tot 80 procent van de flavanolen te behouden’, aldus het chocoladebedrijf.

‘Een dagelijkse inname van 200 mg flavanolen bevordert de elasticiteit van de bloedvaten en daarmee de normale bloedsomloop’, citeert ’s werelds grootste chocoladefabrikant de gezondheidsclaim die het voortaan mag gebruiken. Om het gunstige effect te ervaren, volstaat het om elke dag 2,5 gram ACTICOA cacaopoeder of 10 gram ACTICOA zwarte chocolade te consumeren.

  

Bron: VILT