Enkco voelt zich gedupeerd door fraude met vlees

21-03-2013 \\ Innofood nieuws

 

Enkco Foodgroup uit Holten haalt een partij diepvries, gegaard soepvlees retour, die in oktober/november vorig jaar in het food-service kanaal is geleverd onder de merknaam Boltjes. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft in één partij daarvan paarden-DNA aangetroffen en resten van antibiotica. Het betreft een kant & klaar specialiteit, dat HW Meatspecial uit Varsseveld produceert voor Enkco ter completering van haar food-service assortiment. Enkco heeft reeds stappen ondernomen richting de toeleverancier.

Enkco-directeur Heite Dommerholt verwacht dat de terugroepactie weinig retouren zal opleveren. “Het zijn leveringen van bijna een half jaar geleden. Deze zullen inmiddels grotendeels verkocht en geconsumeerd zijn. In supermarkten is dit product helemaal niet te koop.’

Enkco heeft reeds stappen ondernomen richting deze toeleverancier. “Wij kopen dit product al jarenlang te goeder trouw bij een volledig gecertificeerd bedrijf. Overigens hebben wij langdurige samenwerkingen met al onze toeleveranciers en bezoeken wij deze ook regelmatig. Daarbij ga je er niet vanuit dat je zoiets kan overkomen.”

De NVWA geeft aan dat consumptie niet schadelijk is voor de volksgezondheid.

Bron: Enkco / FoodHolland