Enkco produceert ‘Balletje Breed’ in samenwerking met Wilfred Genee

29-04-2015 \\ Over onze leden

Holten – Enkco uit Holten, marktleider in voorgegaarde vleesproducten voor de foodservicemarkt, produceert exclusief voor ‘Vullen of Voeden’ met goedkeuring van Wilfred en Lili, het ‘Balletje Breed’: een gehaktbal van 100% regionaal rundvlees zonder toevoeging van gluten en E-nummers. De duurzame gehaktbal is na de exclusieve introductie in voetbalkantines ook verkrijgbaar bij restaurantketens en cateringbedrijven.

Boek ‘Vullen of Voeden’
Wilfred en Lili waren bezorgde ouders en wilden het echt goed doen met betrekking tot voeding. Daarom hebben ze relevante informatie verzameld en geanalyseerd en dit samen met een team van specialisten gebundeld in het boek ‘Vullen of Voeden’. Inmiddels een groot succes, vooral door het idee er achter. Wilfred Genee: ‘We proberen niemand te dwingen, maar vooral bewust te maken dat je elke dag opnieuw een keuze hebt hoe jij en je kinderen willen eten: gaan we vullen of gaan we voeden?’

Weddenschap met Wilfred Genee en Johan Derksen
De campagne ‘de bewuste kantine, Vullen of Voeden’ begon met een weddenschap tussen Wilfred Genee en Johan Derksen in het populaire tv-programma Voetbal International. De inzet was om in 2014 bij minstens 50 voetbalkantines in ieder geval 3 verantwoorde producten op de kaart te krijgen. Deze producten ontbraken en in samenwerking met foodspecialisten ontwikkelden Wilfred en Lili producten als ‘het Een-Tweetje’: een glutenvrije pizzawrap, en ‘de Hattrick’: een groene smoothie. De productpioniers van Enkco produceren voor ‘Vullen of Voeden’ het ‘Balletje Breed’. Op zeer korte termijn zal ‘Balletje Breed’ verkrijgbaar zijn bij alle foodservice (diepvries) grossiers in Nederland. Na de exclusieve introductie in voetbalkantines zal dit product verkrijgbaar zijn bij restaurantketens en cateringbedrijven en uiteraard bij meerdere KNVB voetbalstadions.

‘Tikkie Trug’
De introductie van ‘Balletje Breed’ ziet Enkco als een aftrap van meer verantwoorde producten voor voetbalkantines en daar buiten. Enkco hoopt bij te dragen aan de ambitie van ‘Vullen of Voeden’ om met name de jeugd gezondere alternatieven te bieden met een verantwoord aanbod van vernieuwende producten en op deze wijze bewustwording te creëren. Naast het ‘Balletje Breed’ introduceert Enkco binnenkort een tweede product mede-ontwikkeld door Vullen of Voeden; een gehaktschijfje van 100% regionaal rundvlees zonder toevoeging van gluten en E-nummers op een glutenvrij broodje met de naam ‘Tikkie Trug’.

Vernieuwend en duurzaam
De productontwikkeling voor ‘Vullen of Voeden’ sluit naadloos aan bij de bedrijfsfilosofie van Enkco, waarin transparantie, innovatie, lokaal en duurzaam belangrijke begrippen zijn. Enkco maakt al 55 jaar voorgegaarde vleesproducten. Als antwoord op de groeiende vraag van afnemers introduceert Enkco steeds meer productvarianten zonder E-nummers en gluten.