Encko komt met nieuwe Vivera productlijn op basis van lupine uit de regio

16-08-2013 \\ Innofood nieuws

Op 16 augustus wordt de lupine geoogst voor de nieuwe vleesvervangers van het merk Vivera van de Enkco Food Group. Deze lupine neemt Enkco rechtstreeks af van boeren uit de directe omgeving van Holten, waar het bedrijf gevestigd is. Deze boeren hebben een contract met de onderneming gesloten voor een gegarandeerde afname. Afgelopen voorjaar werd de lupine ingezaaid en op dit moment is het gewas klaar voor de oogst.

Enkco heeft een nieuwe Vivera productlijn ontwikkeld bestaande uit vleesvervangers op basis van lupine. Vanaf volgende week zullen de eerste verpakkingen instromen in een aantal supermarkten onder de naam ‘We love nature’. Lupine is de belangrijkste grondstof van deze 100% plantaardige vleesvervangers.

Voor de akkerbouwers is lupine een nieuw gewas. Ze zijn de afgelopen maanden tijdens de teelt begeleid door het Louis Bolk Instituut en de stichting Kiemkracht. Lupine is een oud-Hollands gewas, een bodemverbeteraar, stikstofbindend en het heeft een hoge eiwit-opbrengst per hectare.

 

Bron: Enkco Food Group / Food Holland