Emiel Kwekkeboom van Cas Spijkers Academie wint Zilveren Koksmes

10-01-2013 \\ Innofood nieuws

 

 

Image Emiel Kwekkeboom wint Zilveren Koksmes

 
De 23-jarige Emiel Kwekkeboom, student van de Cas Spijkers Academie, onderdeel van het ROC van Twente, heeft het Zilveren Koksmes gewonnen. Hij behaalde deze zege op het NK Jonge Koks dat op woensdag 9 januari tijdens de Horecava plaatsvond.

Emiel Kwekkeboom is chef de partie bij restaurant La Rive* in Amsterdam. Hij kreeg de prijs uitgereikt door Onno Kokmeijer, executive chef van Ciel Bleu** in Amsterdam. Begin 2012 won Kwekkeboom ook al de eerste editie van de Cas Spijkers Trofee én het NK Leermeester-leerling. Ook was hij destijds nog werkzaam bij De Bloemenbeek; die had toen net een eerste Michelinster ontvangen.

 

NK – strijd voor Zilveren Koksmes

Bij de strijd om het Zilveren Koksmes 2013 waren in totaal 8 deelnemers, samen 12 Michelinsterren vertegenwoordigd. De opdracht bestond uit het à la minute bereiden van een amuse en een driegangenmenu voor 4 personen op basis van uitsluitend verse ingrediënten.
 

Jury

De jury bestond uit Roger Rassin (La Rive* in Amsterdam), Paul van Staveren (Sonoy* in Emmeloord), Bert van Manen (Kurhaus in Scheveningen) en SVH Meesterkok Wynand Vogel. De mannen letten onder andere op smaak, presentatie, de bereiding en duurzaamheid van ingrediënten.
Tweede bij het NK Jonge Koks 2013 werd Ollie Schuiling, chef de partie van Ivy* in Rotterdam. De derde plaats was voor Tim Horst, chef de partie bij Librije’s zusje** in Zwolle. Dat werd bekendgemaakt op de Horecava.

 

NK Horeca

Het NK Horeca voor koks is een jaarlijks initiatief van het Koksgilde. Ze bestaat verder nog uit twee onderdelen: het kampioenschap om het Gouden Koksmes en die om de Gouden Koksmuts.

 

Bron: ROC van Twente