EKO-keurmerk zeer gewaardeerd door consument

23-01-2013 \\ Innofood nieuws

 

 
Uit consumentenonderzoek van onderzoeksbureau Marketresponse blijkt dat het EKO-keurmerk verreweg het meest bekende keurmerk is voor biologische producten. Het maakt biologische producten gemakkelijk herkenbaar en toegankelijk bij het grote publiek. Consumenten dichten het EKO-keurmerk kwaliteiten toe als milieuvriendelijk, biologisch, natuurlijk en betrouwbaar. Kortom: het EKO-keurmerk wordt zeer gewaardeerd door de consument.
 
Wanneer consumenten gevraagd wordt welke keurmerken ze kennen, noemt 13% spontaan het EKO-keurmerk. Bijna zes op de tien consumenten herkennen het EKO-keurmerk en één op de vijf consumenten koopt wel eens een product met het EKO-keurmerk. Onder consumenten die bij natuurvoedingswinkels kopen is de bekendheid van het EKO-keurmerk zelfs 78%.
 
Stichting EKO-keurmerk ziet in de onderzoeksresultaten een bevestiging van de blijvende waardering van het EKO-keurmerk door de consument.
Het onderzoek is uitgevoerd door MarketResponse, Willem Brethouwer, directeur van MarketResponse geeft in zijn toelichting op de Biovak aan dat “met zo’n waardering, bekendheid en imago het EKO- Keurmerk een goede basis legt voor de toekomst.
 
Het volledige rapport van Marketresponse is hier te vinden.
 
Over Stichting EKO-keurmerk
Stichting EKO-keurmerk is eigenaar van het bekende EKO-keurmerk. Haar missie is ommet het EKO-keurmerk de duurzaamheid in de biologische sector te bevorderen. Stichting EKO-keurmerk kent drie programma’s:
1. Het EKO-keurmerk, met meer dan 1200 licentiehouders
2. Het EKO-keurmerk Horeca, met 12 gecertificeerde horecagelegenheden
3. Het EKO-keurmerk Winkel, met 6 gecertificeerde winkels
Deze programma’s geven invulling aan de 4 principes van IFOAM (International Federation Organic Agriculture Movement), te weten gezondheid, ecologie, eerlijk en zorg.