Einde aan de fantasieloze barbecue

02-05-2013 \\ Innofood nieuws

 

 
Voedingscentrum inspireert barbecueminnend Nederland met nieuw kookboek
 
Met de zomer voor de boeg bindt het Voedingscentrum de strijd aan met de saaie standaardgerechten van een gemiddelde barbecue. Het kan veel gevarieerder en nog lekker gezond ook. Het nieuwe kookboek ‘53 recepten voor een gezonde barbecue’ biedt uitkomst: de recepten maken een einde aan de fantasieloze barbecues.
 
Met de vlees-, vis- en vegetarische gerechten wordt een barbecue iets speciaals. De meer dan 50 recepten zijn bedoeld om lekker gevarieerd te eten. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke salades, groentespiesjes en gevulde pitabroodjes. De recepten zijn niet alleen smaakvol, maar passen ook in een gezond eetpatroon.
 
Daarnaast staat het kookboek vol met hygiëne- en bewaartips. De adviezen zijn handig om voedselinfecties te voorkomen. Dat is hard nodig, want per jaar lopen naar schatting 680.000 mensen een voedselvergiftiging op.
 
Er staan bovendien tips in voor een meer milieuvriendelijke en duurzamere barbecue. Kokosbriketten voor de houtskoolbarbecue zijn bijvoorbeeld beter voor het milieu omdat er minder schadelijke stoffen vrijkomen. En je hebt er minder van nodig, want kokosbriketten branden langer dan houtskool. Zo krijgen de lezers alle handvatten om van de barbecue een geslaagd feest te maken.
 
Het boek ’53 recepten voor een gezonde barbecue’ is vanaf nu verkrijgbaar in de webshop van het Voedingscentrum voor  € 12,95.