Eerste Nederlandse ‘Lidl-restaurant’ komt in Den Haag

27-12-2013 \\ Innofood nieuws

De Haagse horeca-ondernemer Ad Sedubun opent op 1 februari in Den Haag het eerste Dill-restaurant, een concept waarbij de gerechten door professionele koks worden bereid met ingrediënten die exclusief geleverd worden door de Duitse supermarktketen Lidl. Gasten krijgen voor 5 euro een compleet verzorgde maaltijd inclusief een drankje. Om de personeelskosten laag te houden worden werklozen en stagiaires ingezet bij de bediening. Op die manier hoopt Sebudun met zijn zaak ook een bijdrage te leveren aan het gebrek aan ervaringsplaatsen.

Het budgetrestaurant in Den Haag is geïnspireerd op het tijdelijke restaurant Dill in Stockholm. Daar werd in een hip gebouw door een Britse tweesterrenchef in het diepste geheim alleen gekookt met Lidl-producten.

Het Haagse restaurant zal iedere week met een andere kaart met elke dag een ander menu komen zodat gebruik gemaakt kan worden van de weekaanbiedingen van Lidl. Gasten krijgen wel een beperkte tijd om hun maaltijd te gebruiken. Voor een ontbijt van 2,50 euro is een half uur beschikbaar, en voor een lunch van 3,50 euro heeft de gast 45 minuten om die te gebruiken. Voor het avondmaal wordt anderhalf uur gereserveerd.

Bron: De Telegraaf