Eerste finalisten voor Held van de Smaak zijn bekend

30-05-2013 \\ Innofood nieuws

 

Met een record aantal van 99 kandidaten belooft de Held van de Smaak verkiezing dit jaar spannender te worden dan ooit. Alles draait om het thema ‘worst’. Zoals te verwachten viel, bestaat een groot deel van de kandidaten uit ambachtelijke slagers, maar ook een flinke groep veehouders die zelf aan de slag zijn gaan met de productie en afzet van worst – al dan niet in samenwerking met een slager – behoort tot de kandidaten. Daarnaast dingen gespecialiseerde worstmakers, traiteurs en een enkele ‘ambassadeur’ voor het edele vak van worstenmaker mee om de felbegeerde titel Held van de Smaak 2013. Maar hiervoor moeten zij dan wel eerst de provinciale voorrondes doorstaan, want daarin worden 12 finalisten gekozen die uiteindelijk in de landelijke finale uit gaan maken wie er met de titel vandoor gaat.

De eerste 2 provinciale winnaars zijn inmiddels bekend. De spits werd afgebeten door Noord-Brabant, waar boerderijslager Werner Bührs met de eer ging strijken. In Utrecht ging de eer naar slager en worstenmaker Henk Lotgering. Alle provinciale voorrondes worden gehouden voordat de zomervakanties losbarsten. Vanaf medio augustus kan er via deze website gestemd worden voor de publieksprijs 2013. In die periode zal ook onze vaste jury de 12 finalisten bezoeken om hun deskundig oordeel te vellen.

Samenwerking
De Helden van de Smaak verkiezing komt mede tot stand in nauwe samenwerking met de KNS (Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie) en SVO-versopleidingen. SVO stelt in 6 provincies de cursuslocatie beschikbaar voor de organisatie van de provinciale voorronde.

 

Lees meer over de verkiezing op onze heldenpagina.

 

Bron: Week van de Smaak