Duitse bakker gebruikt oud brood voor energieproductie

12-12-2013 \\ Innofood nieuws

De Duitse bakker Schüren uit Hilden nabij Düsseldorf heeft een concept ontwikkeld waarmee hij met behulp van oud brood nieuwe energie weet op te wekken. Op 4 februari kunnen belangstellende Nederlandse ondernemers tijdens een bedrijfsbezoek dit voorbeeld van energiebesparing met eigen ogen bekijken. De bijeenkomst in het kader van het b2b-project ‘2 connect Business’ wordt georganiseerd door de Nederlands-Duitse Handelskamer.

 

Bakker Schüren uit Hilden wekt met behulp van een biomassa-verbrandingsketel in de bakoven uit oud brood nieuwe energie op. De opgewekte energie wordt volledig gebruikt voor de productie van nieuwe bakkerijproducten. Het energieverbruik wordt hierdoor met 50% verlaagd en de CO2-uitstoot is 91% lager.

Op dinsdag 4 februari zet de bakkerij van 14.00 tot 17.00 uur de deuren open voor belangstellende ondernemers die het concept van dichtbij willen bekijken. Vooral voor kleine en middelgrote bedrijven in de foodsector biedt het concept interessante mogelijkheden: dergelijke innovaties kunnen relatief snel en gemakkelijk worden doorgevoerd. Na een rondleiding door de bakkerij gaat de energie-adviseur van Schüren dieper in op de mogelijkheden van energie-innovatie in de levensmiddelenbranche.

Meer informatie over het programma en het grensoverschrijdende project ‘2 connect Business’ staat online op de website www.2connectbusiness.nl. Hier kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden voor het bedrijfsbezoek bij bakkerij Schüren. De bijeenkomst is gratis.

 

Bron: 2 connect Business