DOC Kaas blijft gefocust op kaas en wei

25-09-2013 \\ Innofood nieuws

Zuivelconcern DOC Kaas in Hoogeveen blijft zich focussen op kaas en wei. Onderzoek heeft uitgewezen dat inzetten op een ruimer zuivelassortiment niet zinvol is nu het bedrijf zijn onderhandelingspositie in de kaasketen aanzienlijk versterkt heeft door de overname van kaashandelsbedrijf Cheese Partners Holland en een deelname in Kraats Kaas.

De leden-melkveehouders hadden om dit onderzoek gevraagd omdat de melkprijs van DOC meer fluctueert en vaak lager uitvalt dan die van grote zuivelconcern FrieslandCampina. Dat bedrijf zou beter presteren door het bredere assortiment met kaas, gecondenseerde melk, dagverse zuivel en baby- en kindervoeding.

DOC Kaas denkt haar positie in de kaasketen verder te versterken door nieuwe kazen te ontwikkelen met een hoge toegevoegde waarde en door nieuwe markten aan te boren in Noord-Afrika en Azië. Ook verwacht het veel van de samenwerking met het Britse Volac in DVNutrition. Deze joint-venture verwerkt wei, een restproduct van kaas, tot hoogwaardige zuivelingrediënten, waardoor Doc Kaas indirect meeprofiteert van de booming markt van babyvoeding en lifestyle producten.

Bron: Leeuwarder Courant