Diploma voor levensmiddelentechnologen en kaasmakers

07-07-2015 \\ Innofood nieuws

Vrijdag 3 juli jl. werden bij LSBL, opleider in de voedingsindustrie, in Ede 24 diploma’s uitgereikt. Voor het ophalen van hun welverdiende diploma kwamen de 20 deelnemers van de applicatie opleiding levensmiddelentechnologie en 4 deelnemers van de VOB Kaas opleiding nog eenmaal naar Ede.

 

“En daarmee hebben we nog niet alle diploma’s uitgereikt”, verteld Gerrit de Jonge, directeur bij LSBL. “Eind augustus gaan we naar België om daar nog eens 5 diploma’s uit te reiken aan deelnemers die de VOB Kaas opleiding hebben gevolgd”.

 

Er blijft veel vraag naar de opleiding levensmiddelentechnologie. Bijvoorbeeld mensen die vanuit een andere sector willen instromen in de voedingsindustrie en graag vakkennis willen opdoen. Maar we zien ook steeds vaker dat deelnemers niet uit Nederland komen en graag de vaktermen in het Nederlands tot zich willen nemen. LSBL is trots op deze groep levensmiddelentechnologen en kaasmakers en feliciteert hen van harte met het behaalde resultaat en wenst iedereen succes met zijn of haar carrière in de voedingsindustrie.

 

Vanaf 4 september start weer een opleiding levensmiddelentechnologie. Deze zeventien daagse opleiding biedt de aanstaande levensmiddelentechnoloog praktische kennis en inzicht om de processen in de voedingsindustrie beter te begrijpen. De deelnemer, die onder andere werkzaam is als procesoperator, kwaliteitsmedewerker of bijvoorbeeld productbereider, kan sneller ingrijpen op de productielijn bij calamiteiten of parameters bijstellen om een constant eindproduct te bereiden. De VOB Kaas start weer in maart 2016 en is bedoeld voor kaasmakers die zich verder willen bekwamen in het kaasbereidingsproces.

 

Meer informatie over de opleidingen is te vinden op www.lsbl.nl/lmt en www.lsbl.nl/vob.