Digital Chef modelleert nu zelfs foodproducten!

14-02-2019 \\ Over onze leden, Overig nieuws

Foodproducten omzetten naar virtuele 3D visualisaties: Digital Chef maakt het ontwikkelproces van nieuwe en bestaande producten in de levensmiddelenindustrie een stuk makkelijker en effectiever.

De nieuwe combinatie van virtuele foodproducten met verpakkingsontwerp en design geeft de mogelijkheid tot het in een handomdraai creëren van talloze nieuwe product- en verpakkingscombinaties. De service van Digital Chef leidt tot flinke besparing van ontwikkeltijd.

 

Bovendien levert het proces met Digital Chef automatisch talloze presentatiemogelijkheden op het gebied van marketing, sales en zelfs e-learning. Op donderdag 14 februari lanceren DiDutch en Het Foodatelier: ‘Digital Chef, dé uitvinder van virtuele levensmiddelen!’

Complexe technologie

Het bestond nog niet in deze vorm: foodproducten in 3D modellen in HR-kwaliteit, die eenvoudig toe te passen zijn in het proces met betrekking tot de ontwikkeling van nieuwe foodconcepten. Dat het zo lang duurde is niet zo vreemd. Levensmiddelen omzetten naar digitale 3D visualisaties is, vanwege de structuur en vele details, een veel complexer technisch proces dan bijvoorbeeld het 3D visualiseren van verpakkingen en non-food producten.

Aantrekkelijk

‘De service helpt ontwikkelaars en marketeers om de ontwikkeling van nieuwe producten soepeler en effectiever uit te voeren en in een vroegtijdig stadium de mogelijkheden en beperkingen te zien van een nieuw eindproduct. Ook helpt het categorie- en salesmanagers om nieuwe product mogelijkheden op een eigentijdse en andere manier te presenteren’, meldt Bart Oude Luttikhuis, bedenker en ontwikkelaar van deze nieuwe service. ‘In de huidige tijd, waar de ontwikkelingen, de time to market van gewijzigde productconcepten en nieuwe introducties steeds sneller moeten gaan, is de service van de Digital Chef daarom een aantrekkelijk nieuw hulpmiddel, kostenbesparend en effectief’.

De toekomst van verbeelding 

De experts van DiDutch en Het Foodatelier hebben na een periode van 1,5 jaar ontwikkeling en voorbereiding de basis gelegd voor de toekomst van verbeelding in levensmiddelen. In de loop van 2019 volgen nog meer nieuwe services rondom digitale levensmiddelen die het mogelijk maken om nog interactiever en effectiever te werken.

Nieuwsgierig? Neem dan een kijkje op: http://www.digitalchef.eu