Dick Boer haalt weer uit naar politiek

26-08-2013 \\ Innofood nieuws

NIEUWVEEN – Dick Boer heeft zich opnieuw negatief uitgelaten over de economische koers van het kabinet Rutte. Volgens de Ahold-topman is de onzekerheid bij consumenten onnodig groot.

“Voor de klant is het belangrijk wat de verwachtingen zijn. Niet wat er nu in zijn portemonnee zit, maar wat er in zijn portemonnee zal zijn. Daar is de onzekerheid nu te groot in. En één ding wat we niet moeten doen is nog meer lastenverzwaringen voor de consument. Dat gaat de economie niet helpen en niet de werkgelegenheid helpen”, aldus Boer donderdag tegen Radio 1.

Koopgedrag
Het kabinet moet zorgen dat Nederlanders weer geld gaan uitgeven, zegt Boer. “We moeten zorgen dat we uit die spiraal komen, dat consumenten op langere termijn zicht hebben op het verwachtingspatroon van hun inkomen. Die onrust leidt tot het koopgedrag wat we nu zien, die onduidelijkheid.”

Horizon
In april diende de voorman van Nederlandse ketens als Albert Heijn, Etos, Gall & Gall en Bol.com premier Rutte ook al van repliek. In het opinieprogramma Buitenhof reageerde hij toen op het sociaal akkoord tussen werkgevers, vakbonden en regering. “Naast het uitspreken van het woord vertrouwen moet de regering ook wat doen. De minister-president zou een koers moeten uitzetten waar we heen willen met dit land. Zet een stip aan de horizon, dat doen wij als bedrijf ook. Wat hebben we als land aan belangrijke bronnen en middelen, waar zijn we goed in? En ga dat gebruiken om ons beter te verkopen en de export omhoog te brengen.”

Ahold maakte donderdag de resultaten over het tweede kwartaal bekend. Ondanks een keurige omzetstijging daalde de nettowinst met 17,3 procent. Lees hier het bericht.

 

Bron: Levensmiddelenkrant / Radio 1