Dertig MAN TGX-trekkers voor Müller Fresh Food Logistics

20-02-2014 \\ Innofood nieuws

 

HOLTEN – Müller Fresh Food Logistics breidt het wagenpark uit met dertig MAN TGX-trekkers. Deze flinke investering is gedaan op basis van goede ervaringen met eerder ingezette MAN’s. Het in Holten gevestigde bedrijf is gespecialiseerd in transport en logistiek van gekoelde en diepgevroren levensmiddelen.

De nieuwe TGX-trekkers rijden vooral naar adressen in de Benelux en Engeland. ‘Het gunstige brandstofverbruik is een van de belangrijkste overwegingen om voor MAN te kiezen’, zegt Anton Müller, technisch directeur van Müller Fresh Food Logistics. ‘In 2010 hebben we eerst vijf MAN’s aangeschaft en later dat jaar nog eens tien. Tot op heden zijn we zeer tevreden. Het concurrerende brandstofverbruik is een sterk punt. Na de personeelskosten is dat voor ons toch de belangrijkste kostenpost. Ook de reparatie- en onderhoudskosten pakken lager uit.’

De nieuwe lichting MAN-trekkers bestaat uit de versies TGX 18.360 4×2 en TGX 26.400 6×2/2, een mix van Euro 5 en Euro 6. De eerste gaan in de Benelux rijden. De drieassige 6×2/2-uitvoeringen worden gebruikt voor het transport naar Engeland.

Gekoeld en diepgevroren
Müller Fresh Food Logistics heeft een wagenpark van 180 trekkers en 230 trailers. Vijfhonderd medewerkers zijn dag in dag uit in touw om gekoelde en diepgevroren levensmiddelen af te leveren bij distributiecentra van retailers, groothandels, industrie en foodservicekanalen. Dat gebeurt door heel Europa, maar het leeuwendeel van de transporten vindt plaats binnen de Benelux.

Familiebedrijf
‘We zijn een familiebedrijf. Vorig jaar hebben we ons 75-jarig bestaan gevierd’, aldus Müller. “In 1938 is het bedrijf begonnen met transport van diverse goederen. In de jaren zestig en zeventig hadden we vooral zuivel- en veetransport. Daarna is vervoer en logistiek van gekoelde en diepgevroren levensmiddelen onze expertise geworden. We beschikken over een koel- en diepvrieswarehouses van ruim 30.000 vierkante meter. We hebben eigen werkplaatsen voor onderhoud aan het wagenpark en we zijn zelfs dealer voor Carrier-koelunits voor Oost-Nederland. Wat dat betreft zijn we behoorlijk selfsupporting.”

Lees hier het volledige artikel in Transport Online