Derde editie van Gouden Giraffe winnaar Packaging Innovations bevestigt unieke positie

13-12-2013 \\ Innofood nieuws

Een karakteristieke omgeving, topinnovaties en een schat aan informatie en inspiratie maken Packaging Innovations 2013 tot een zeer geslaagd event.
 
Op 27 en 28 november was het dan eindelijk zover: hét innovatieve verpakkingsevent waar creativiteit, branding en marketing jaarlijks samenkomen. De vernieuwde karakteristieke locatie aan het Noordzeekanaal, Teats Art and Event Park, gaf decor aan de succesvolle editie met een kleine honderd nationale en internationale deelnemers die zo’n 1200 kwalitatief waardige bezoekers mochten ontvangen.
  
Professionals op zoek naar verpakkingsinnovaties hebben gedurende de twee dagen hun hart op kunnen halen bij het gevarieerde aanbod van de uiteenlopende deelnemers, van luxe verpakkingen tot innovatieve coderingstechnologieën. Nieuw deze editie was het zintuigprikkelende Design Village waar toonaangevende partijen, creativiteit en design centraal stond. Breed geïnteresseerde bezoekers – van productfotografie tot verpakkingsontwerp – waren hier op het juiste adres. Tegelijkertijd hebben de deelnemers vele marketeers, brandowners en verpakkingsdeskundigen mogen verwelkomen.
  
Naast de veelzijdigheid aan deelnemers was er een uitgebreid programma met interessante sprekers, het Innovatie Café en de Packaging Innovations Challenge. De learnShops waren erg in trek, waardoor het soms moeilijk was een stoel te bemachtigen, mede door de grote namen die op het programma stonden zoals: Uit Engeland: Steve Osborne van Osborne Pike en uit Zwitserland: Bastiaan Saris van SAB Miller / Grolsch. Hiernaast een interessant lezingenprogramma van TNO en TU Delft.
  
Packaging Innovations Award
Ook dit jaar werd er weer fel gestreden om de Packaging Innovations Award. De kracht van deze award ligt hem in het feit dat beoordeling van de inzendingen niet alleen door een vakjury wordt gedaan maar dat ook het publiek meestemt. Het Innovatie Café was dan ook een echte publiekstrekker. In totaal hebben 14 bedrijven gedurende twee dagen hun innovatie gepitcht om te bepalen wie er uiteindelijk met de gewilde Packaging Innovations Award vandoor zou gaan. De twee uiteindelijke dagwinnaars zijn tot stand gekomen door de beoordeling van een vakjury en de stemmen van het aanwezige publiek in het Innovatie Café. De winnaar van 27 november is: Naber Plastics met  het Easylid-concept: “Een slimme innovatieve verpakkingsoplossing die materiaal bespaart. Vereenvoudiging die loont”, meldde de jury. De winnaar van 28 november: Tobias Reymond met het Colorbump Systeem.: De jury noemde Colorbump een verrassende winnaar en roemde het hoge innovatiegehalte: “De innovatie was en is voor eigen risico en rekening en is breed toepasbaar. Het vereenvoudigt creatieve processen en er zijn spin-off mogelijkheden, bijvoorbeeld in de vorm van 3D printing.
  
Een nieuw onderdeel van het programma dit jaar was de Innovations Challenge, die werd georganiseerd in samenwerking met de Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen (VNV). Een erg interessante wisselwerking tussen studenten, bedrijven en verpakkingskundigen waarbij de frisse blik en ervaring elkaar op een bijzondere manier complementeerden. Verschillende ideeën uit brainstormsessies op het gebied van houdbaarheid, gemak en presentatie zijn samengevoegd en uiteindelijk gepresenteerd tijdens de finale als diverse conceptoplossingen voor een nieuwe saladeverpakking.
  
Packaging Innovations heeft laten zien dat bij een hoogwaardig event een frisse blik op catering met een passend niveau de beleving van zowel exposant als bezoeker naar een hoger niveau tilt. Packaging Innovations kan terugkijken op een geslaagde editie en verheugt zich nu al op de komende editie, 26 en 27 november 2014. Om geprikkeld te worden met innovaties of op de hoogte te blijven van nieuws uit uw vakgebied hoeft u echter niet te wachten tot volgend jaar november.
  
Via Twitter en LinkedInbieden wij u de mogelijkheid actief te zijn binnen een groot netwerk. Maakt u nog geen deel uit van dit netwerk? Meld u vandaag nog aan en blijf zo op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het event Packaging Innovations.