Derde editie Food Film Festival – Groter, Beter en Lekkerder

12-01-2013 \\ Innofood nieuws

 

 
22 – 23 – 24 maart 2013 | Studio/K & Filmtheater Kriterion | Amsterdam
 
 
 
 
 
 
Op 22, 23 en 24 maart vindt de derde editie van het Food Film Festival plaats in Amsterdam. Groter, beter en lekkerder dan ooit. Met een uitgebreid programma van films, workshops, debatten, talkshows, de FFF-markt en een eigen restaurant staat voedsel drie dagen lang in al zijn facetten centraal. Naast de vertrouwde festivallocatie Studio/K in Amsterdam breidt het festival dit jaar uit met een tweede locatie in de buurt: Filmtheater Kriterion. De extra filmvoorstellingen en een grotere markt bieden nog meer bezoekers een inspirerende plek. Om kennis op te doen over goed voedsel, samen te eten, te koken en te feesten. Maar slijp ook vast de messen: het Grote FFF Debat buigt zich dit jaar over het controversiële onderwerp Genetische Modificatie. Het volledige programma wordt op 14 februari bekend gemaakt. Het Food Film Festival is een initiatief van de Youth Food Movement (YFM).
 
Groter
Groter is niet altijd beter. Maar na twee succesvolle edities groeide het Food Film Festival letterl­ijk en figuurlijk uit zijn jas. Zowel de workshops als het filmprogramma waren ruim voor het festival al volledig uitverkocht. Om minder mensen teleur te hoeven stellen breidt het festival de filmprogrammering dit jaar uit naar een nieuwe locatie in Amsterdam: Filmtheater Kriterion. Met een breed programma van films, debatten, workshops, de ambachtelijke markt en het restaurant blijft Studio/K het kloppend hart van het festival. De capaciteit wordt daarnaast vergroot door ook de vrijdag overdag bij het programma te betrekken en de programmering op het Timorplein verder uit te breiden.
 
Beter
Naast een smakelijk filmprogramma van documentaires, shorts, en fictie is er in het festivalprogramma veel ruimte voor live programmering. Ook dit jaar stelt het Food Film Festival actuele voedselvraagstukken aan de kaak in debatten, lezingen en talkshows. Daarbij wordt de controverse niet geschuwd: het Grote FFF Debat, dit jaar gewijd aan Genetische Modificatie, zal ongetwijfeld veel stof doen opwaaien. Culinaire duizendpoot Alain Caron leidt voor de tweede keer op strenge maar rechtvaardige wijze de K’EETQUIZ waarin kinderen van 8 tot 11 jaar hun kennis over voedsel testen. Meer live events en workshops worden in de aanloop naar het festival bekend gemaakt.
 
Lekkerder
Waar over voedsel wordt gepraat, moet ook lekker gegeten worden. Het eigen Food Film Festival restaurant is inmiddels een begrip. Editie 2013 staat wederom onder leiding van chefs Joris Bijdendijk (Executive Chef van restaurant Bridges/The Grand) en Samuel Levie (oprichter YFM Nederland, Food Cabinet en Brandt & Levie). De Food Film Festival-markt op het Timorplein wordt dit jaar uitgebreid en krijgt daarnaast een eigen randprogrammering. Een colonne Food Trucks zorgt voor een smakelijke aanvulling op het restaurant en de markt.
 
Het festivalprogramma
Het volledige festivalprogramma staat vanaf 14 februari online op www.foodfilmfestival.nlKaarten zijn vanaf 27 februari via de website te koop.
 
De Youth Food Movement
De Youth Food Movement (YFM) is een jongerennetwerk dat kennis verspreidt en actie voert onder Nederlandse jongeren ter promotie van een good, clean & fair voedselsysteem. Dat houdt in dat ons voedsel in de toekomst milieuvriendelijk wordt geproduceerd, voor een eerlijke prijs verhandeld wordt, en bovenal lekker en gezond is. Het netwerk bestaat uit jonge consumenten, chefs, boeren, producenten, studenten en beleidsmakers. YFM Nederland is opgericht in 2009 op de principes van Slow Food en maakt onderdeel uit van de gelijknamige internationale beweging.
 
Het Food Film Festival wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank en Oxfam Novib