De Zuivelhoeve wacht met uitbreidingen tot 2014

19-06-2013 \\ Innofood nieuws

De Zuivelhoeve in het Overijsselse Twekkelo bij Hengelo wacht met de bouw van een logistiek centrum en productieuitbreiding tot de Raad van State definitief uitspraak heeft gedaan over het bestemmingsplan De Zuivelhoeve. Dat heeft het bedrijf aan de gemeenteraad van Hengelo gemeld. De uitspraak van het hoogste rechtscollege over het bestemmingsplan wordt op zijn vroegst begin 2014 verwacht.

De Vereniging Behoud Twekkelo heeft de Raad van State gevraagd een voorlopige voorziening te treffen tegen het bestemmingsplan dat in maart door de gemeenteraad van Hengelo werd goedgekeurd. Aangezien de brief van De Zuivelhoeve maakt dat er geen spoedeisend belang is, zal het rechtscollege dat niet doen. Volgend jaar dient de bodemprocedure tegen het bestemmingsplan.

De gemeenteraad wil De Zuivelhoeve op de huidige locatie houden. Verplaatsing naar een bedrijventerrein waar de Vereniging Behoud Twekkelo voor pleit is wel mogelijk maar zal met enorme kosten gepaard gaan. De gemeente Hengelo heeft geen bezwaren ontvangen van de provincie Overijssel tegen de uitbreiding van de zuivelfabriek in de buurtschap.

Bron: De Twentsche Courant Tubantia / FoodHolland