De Zuivelhoeve “live” met software in de Cloud

24-06-2013 \\ Innofood nieuws

 

 

De Zuivelhoeve is recentelijk live gegaan met software voor productie en kwaliteit die gebruikt wordt vanuit de Cloud. Daarmee kan in real-time gevolgd worden wat er in productie geregistreerd wordt en of dit voldoet aan gestelde normen.

‘Gevolg van de live registratie is dat elke afwijking in productkwaliteit of procesomstandigheden direct zichtbaar wordt, zodat we heel snel kunnen reageren’, aldus De Zuivelhoeve. De software genaamd HAI*QPM vervangt een complete papierstroom in productie voor de registratie van kwaliteitscontroles en productie-informatie. Deze informatie wordt nu op de werkvloer ingevoerd in de HAI*QPM database. De volgende stap is om informatie vanuit de procesbesturing automatisch uit te lezen. Het betreft dan bijvoorbeeld start- en stoptijden van batches, procesinstellingen, proceswaarden zoals temperatuur en doseringen en gewichten van eindproduct.

De Zuivelhoeve, bekend van de Boer’n yoghurt en Heks’nkaas, zegt dat hiermee een lang gekoesterde wens in vervulling gaat: ook de werkvloer voorzien van een goed informatiesysteem gekoppeld aan de M3 ERP software voor de bedrijfsadministratie.

Lees hier het volledige artikel in Zuivelzicht