De verleidelijke verrassing voor je dagelijkse maaltijd

26-04-2013 \\ Innofood nieuws

 

 
Zeist – Ketchup is één van de meest favoriete sauzen in Nederland. Er zijn vele gouden combinaties zoals ketchup bij je tosti of door de pasta. Maar soms wil je eens wat anders en een beetje spanning bij de maaltijd. Daarom ontwikkelde Heinz ‘Culinair Ketchup’, drie verleidelijke culinaire varianten van tomatenketchup, die in tegenstelling tot de klassieker, op het bord wordt geschept. Ketchupliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de nieuwe saus uit de Heinz familie. Heinz Culinair Ketchup helpt om zelfs het simpelste gerecht een bijzondere twist te geven en is een verrijking voor de dagelijkse maaltijd. De nieuwe saus heeft een rijke, dikke structuur en komt uit een mooie glazen pot. Heinz Culinair Ketchup verschijnt in drie smaken: Balsamicoazijn, basilicum en oregano; Geroosterde knoflook, tijm en honing; en Curry, peper en citroen. De potten zijn vanaf heden  in de supermarkt verkrijgbaar en kosten € 1,89.
 
Over Heinz Culinair Ketchup
Heinz Culinair Ketchup heeft een stevige en rijke tomatentextuur vol van karakter en wordt gepresenteerd in een glazen pot van 260 ml. De basis van de Culinair sauzen bestaat uit extra veel tomaten en heeft een dikkere structuur, waar pure en natuurlijke ingrediënten aan zijn toegevoegd. De drie varianten van Heinz Culinair Ketchup zorgen voor een verrassende toevoeging aan al je zelfbereide gerechten. Zo is Balsamicoazijn, basilicum en oregano erg goed te combineren met rundvlees; smaakt Geroosterde knoflook, tijm en honing uitstekend bij kip en varkensvlees; en is Curry, peper en citroen heerlijk met rijst, kip en vis.
 
Foodflirting
Eten wordt al eeuwenlang geassocieerd met verleiden. Niet voor niets wordt gezegd: ‘liefde gaat door de maag’. De liefde voor de man of vrouw wordt gewonnen met lekker eten. Heinz wil met de nieuwe Culinair Ketchup mensen een handje helpen met ‘foodflirting’: verleiden met eten. Nederlanders gaan op zoek naar nieuwe ingrediënten, bereidingen en presentaties om hun dagelijkse maaltijd bijzonder te maken. Kookprogramma’s op televisie en internet, kookboeken, tijdschriften en foldertjes worden doorgespit op zoek naar inspiratie*. Met Heinz Culinair Ketchup wordt het makkelijker om mensen aan tafel te verrassen.
 
Eetgewoonten veranderen
Ruim 80 procent van de Nederlanders eet het liefst in huiselijke kring, met familie en vrienden. Men wil liever niet al te veel vooruit plannen als het gaat om wat er op het menu staat. Zevenenzestig procent van de Nederlanders bepaalt op de dag zelf wat er die avond op tafel staat. Hoewel we steeds meer experimenteren en durven af te wijken van standaardrecepten, keren dezelfde gerechten met grote regelmaat terug op het menu. De Hollandse maaltijd blijft voor 37 procent van de Nederlanders favoriet. Op afstand volgen Italiaanse gerechten (9%) en Oosterse gerechten (8%).
 
Heinz biedt met Heinz Culinair Ketchup net dat kleine beetje extra inspiratie om deze dagelijkse maaltijden bijzonder te maken. De saus serveer je niet alleen bij snacks, maar zet je op tafel bij de dagelijkse  maaltijd of gebruik je tijdens de bereiding van het gerecht.
 
Over Heinz: Tomaten Expert
Het start allemaal met een minuscuul Heinz tomatenzaadje. Wanneer het kleine tomatenplantje voor het eerst het daglicht ziet groeit het op in de warme luwte van de kas, de schoot van het bedrijf. Eenmaal sterk genoeg om naar buiten te gaan wordt het tomatenplantje verplaatst naar het open veld. Met voldoende rust, ruimte en het juiste boerenverstand wordt hier de enige echte Heinz tomaat geboren. Daar ligt ie een hele zomer lang onder de Mediterrane zon de juiste kleur, smaak en stevigheid op te doen. De tomatenproducten van Heinz bevatten geen kunstmatige ingrediënten en conserveermiddelen. De Heinz-tomaat is namelijk al speciaal geselecteerd om onder teelt- en verwerkingscondities de juiste smaak en consistentie te geven aan zijn producten. Heinz werkt met een vaste basis van kwekers en verwerkers. Binnen dat netwerk streeft Heinz naar een zo hoog mogelijke traceerbaarheid: van zaadje tot eindproduct. Zie ook:  www.facebook.com/heinznederland