Danone opent Nutricia Research in Utrecht

30-09-2013 \\ Innofood nieuws

Danone opent Nutricia Research in Utrecht: 
Een nieuw wereldwijd onderzoekscentrum versnelt innovatie op gebied van voeding in de eerste levensjaren en medische voeding
 
Utrecht  – Vanwege haar positie op het snijvlak van wetenschap en technologie versterkt het nieuwe innovatiecentrum in Utrecht de leidende positie van Danone. Het bedrijf brengt een belangrijk deel van haar R&D expertise – bijna 400 mensen – op het veelbelovende gebied van voeding in de eerste levensjaren en medische voeding, onder één dak. 
 
De teams in het nieuwe centrum in Utrecht zullen innovatief onderzoek verrichten naar de vele voordelen van gezonde voeding in de eerste levensjaren, op gebieden variërend van spijsvertering en darmgezondheid tot groei, immuniteit en cognitieve ontwikkeling.
Daarnaast willen de onderzoekers van Nutricia nieuwe mogelijkheden onderzoeken om kwetsbare mensen en patiënten met geavanceerde voeding te ondersteunen om een langer en gezonder leven te leiden. Dit geldt voor kinderen in de pediatrische zorg en met metabole ziekten, en ook in de zorg voor volwassenen en ouderen. 
 
Het nieuwe Nutricia Research is gevestigd in Utrecht, op het Utrecht Science Park waar wetenschappelijke partners en academische zorginstellingen van wereldklasse intensief samenwerken. ‘Het Utrecht Science Park is een ecosysteem waarin zorg, onderwijs, onderzoek en ondernemerschap nauw aan elkaar verbonden zijn. De komst van Nutricia Research is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van dit ecosysteem”, aldus Dhr. Floris de Gelder, directeur Utrecht Science Park. “Samen met de Universiteit Utrecht, het UMC Utrecht en vele anderen werkt Nutricia Research hier aan de kennis voor de toekomst. Nutricia Research is niet alleen een verrijking voor het Utrecht Science Park, maar ook voor de stad en de regio Utrecht.’
 
De vestiging van dit innovatiecentrum op het Utrecht Science Park wordt ook actief ondersteund door het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken en haar regionale partners. ‘Nederland is met een hoogopgeleide bevolking en goede voorzieningen een aantrekkelijk land voor buitenlandse bedrijven. Die investeringen zijn goed voor de Nederlandse economie, het levert hier inkomsten en banen op’, aldus dhr. Henk Kamp, Minister van Economische Zaken. “We hebben in Nederland veel innovatiekennis, dat is voor bedrijven als Danone doorslaggevend.”
 
Dhr. Jean-Philippe Paré, Danone’s Executive Vice President voor R&D, geeft aan: “Dit innovatieve nieuwe onderzoekscentrum biedt ons een unieke gelegenheid om bruggen te bouwen tussen wetenschap en voeding, om te voorzien in de behoeftes van onze consumenten op kritieke momenten in hun leven: in de eerste levensjaren, tijdens zwangerschap, ziekte en veroudering. Iedere dag werken onze teams aan innovaties die bijdragen aan de gezondheid en het welbevinden van iedereen, op elke leeftijd, conform onze missie om gezondheid via voeding aan zo veel mogelijk mensen aan te bieden. Omdat voeding meer dan ooit belangrijk is voor een gezonde leefstijl, benadrukt het nieuwe centrum de centrale rol van R&D in Danone’s groeistrategie.”