Damn Food Waste komt in actie tegen voedselverspilling

11-06-2013 \\ Innofood nieuws

 

 

Amsterdam – Terwijl Nederlandse consumenten 50 kg voedsel per jaar weggooien, hebben voedselbanken het moeilijk. In de aanloop naar de lunch voor 5000 mensen op het museumplein op 29 juni, komt Damn Food Waste alvast in actie op verschillende plekken. Zo verzamelen we zoveel mogelijk voedsel voor de voedselbank in Amsterdam met de 24-uurs-actie ‘Zet je voedsel op de bank’.

Zet je voedsel op de bank!
Van 13 tot 14 juni krijgen teams van 2 personen 24 uur de tijd om zoveel mogelijk producten te verzamelen voor de voedselbank. Ga langs bij je buurvrouw, je opa, je studiegenoten of een grote supermarkt en vraag welke producten zij nog kunnen missen voor de voedselbank: fruit of groenten in blik of glas, pakken bonen, rijst of pasta: alles wat houdbaar is, is welkom. We verzamelen op 13 juni om 11:00 bij café De Smoeshaan (Leidsekade 90, Amsterdam). Op 14 juni om 12:00 is de finale bij de voedselbank waarbij de teams laten zien hoeveel zij hebben opgehaald. Je kunt je opgeven via info@damnfoodwaste.com o.v.v. Zet je voedsel op de bank! http://www.damnfoodwaste.com

Damn Food Waste, Cook Off
Op 16 juni laten we op eetfestival ’T Hoofdgerecht tijdens de Damn Food Waste, Cook Off zien hoeveel lekkere, snelle gerechten je kunt maken van waste. Gebaseerd op het populaire BBC programma Ready Steady Cook gaan chef-koks en culinaire journalisten de strijd met elkaar aan om het lekkerste en meest creatieve gerecht te maken. Één gevulde koelkast met waste en 20 minuten de tijd om er iet moois van te maken! Deelnemers zijn onder andere Joris Bijdendijk (Restaurant Bridges, The Grand), Joël Broeckaert (NRC/Vrij Nederland), Hiske Versprille (Het Parool), Merijn Tol (24 Kitchen), René Pluijm (Pluijm op pad)  en Samuel Levie (Brandt & Levie en Damn Food Waste). ’T Hoofdgerecht– is A food loving festival dat 14,15 en 16 juni plaatsvindt in Amsterdam op  Het Stenen Hoofd.

Panzanella in het Stedelijk Museum
Het besef dat we iets moeten doen tegen voedselverspilling dringt ook door tot steeds meer horecabedrijven. Restaurant Stedelijk serveert daarom in de week van 24 t/m 29 juni een heerlijke Damn Food Waste panzanella, gemaakt van tomaten, basilicum en oud brood.

Damn Food Waste
Damn Food Waste kookt op 29 juni een heerlijke lunch voor 5.000 mensen, gemaakt van voedsel dat anders niet op ons bord zou zijn beland. Hiermee vraagt Damn Food Waste aandacht voor de wereldwijde voedselverspilling. In Nederland alleen al verspillen we een derde van ons voedsel. Meedoen? lunch mee op 29 juni tussen 12:00 en 16:00 uur op het Museumplein in Amsterdam en teken het Pact tegen voedselverspilling. Hiermee roep je jezelf, de overheid en bedrijven op om voedselverspilling te verminderen. http://damnfoodwaste.com

Damn Food Waste is een initiatief van: Food Guerrilla (NCDO), Voedingscentrum, Youth Food Movement, Wageningen UR, Natuur & Milieu, Feeding the 5000 en EU Fusions.