Consumentenbond: ‘Etiketten voedingsmiddelen vol fouten’

05-10-2013 \\ Innofood nieuws

Etiketten op voedingsmiddelen zitten vol fouten. Hoeveelheden kloppen niet, ingrediënten in het product staan niet op het etiket of staan er wel op maar zitten niet in het product. Dat meldde de Consumentenbond vrijdag op basis van eigen onderzoek.

Ieder onderzoek bevat fouten
De bond zegt bij praktisch ieder voedingsonderzoek fouten te vinden op de etiketten. Ook constateert de Consumentenbond dat fabrikanten hun gang kunnen gaan, omdat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit op dit punt nauwelijks controleert.

Ernstige gevolgen
In sommige gevallen kunnen foute etiketten ernstige gevolgen hebben, bijvoorbeeld voor mensen met een pinda-allergie. ,,Dit soort missers maakt dat het vertrouwen in de levensmiddelenindustrie steeds verder afneemt”, aldus een woordvoerder van de Consumentenbond.

NVWa controleert nauwelijks
De Consumentenbond constateert ook dat fabrikanten hun gang kunnen gaan, omdat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit op dit punt nauwelijks controleert.

Kamervragen
D66-Kamerlid Gerard Schouw heeft Kamervragen gesteld naar aanleiding van de conclusies van de Consumentenbond. Hij wil dat de overheid foute etikettering stevig aanpakt.

Meer informatie over de etiketten vind je op de website van de Consumentenbond.

 

Bron: Vara’s Kassa