Consumenten bestellen ruim elfduizend oerwoudvrije kazen

20-03-2013 \\ Innofood nieuws

 

 

Amsterdam – Milieudefensie en Jongeren Milieu Actief zijn blij met de ruim elfduizend bestellingen van Kleine Hoefprint kaasjes, kaas waar geen oerwoud voor is gekapt. De afgelopen maanden hebben de milieuorganisaties bestellingen verzameld voor kaas waar geen Zuid-Amerikaanse soja aan te pas is gekomen.
 
 

Voor deze soja, die gebruikt wordt als veevoer, wordt in landen als Brazilië oerwoud gekapt en worden boeren van hun land verdreven. Met deze bestellingen wilden de milieuorganisaties kaasfabrikanten overtuigen om verantwoorde kaas te gaan produceren. Met succes: donderdag maken Milieudefensie en JMA bekend welk bedrijf de kaas gaat maken. In totaal zijn er 11.300 kazen besteld.

“Het is fantastisch dat zoveel mensen een kaas besteld hebben om te laten zien dat ze willen dat er zuivel op de markt komt zonder de nasmaak van ontbossing,” aldus Klaas Breunissen, campagneleider duurzaam voedsel bij Milieudefensie. “Dankzij alle mensen die een bestelling hebben gedaan is de oerwoudvrije kaas een succes geworden.”

Meerdere bedrijven dongen mee naar de bestelling. Donderdag 21 maart wordt de winnende kaasmaker door de milieuorganisaties bekend gemaakt. Om 12:00 uur wordt de bestelling overhandigd.

 

Kijk voor meer informatie op de campagnewebsite kleinehoefprint.nl

 

Bron: Milieudefensie