Consument zoekt calorierijk voedsel in moeilijke tijden

25-01-2013 \\ Innofood nieuws

 

Mensen zijn geneigd te kiezen voor calorierijk voedsel als zij denken in moeilijke tijden te zitten. Dit blijkt uit onderzoek van de University of Miami School of Business Administration dat is gepubliceerd in Psychological Science.

 

De onderzoekers van de universiteit voerden verschillende tests uit om het gedrag van de deelnemers te vergelijken. De deelnemers werden uitgenodigd om een nieuw snoepje te komen testen. De ene groep kreeg te horen dat er een nieuw ingrediënt in zat met veel calorieën, de andere groep werd verteld dat er juist weinig calorieën in zaten. In werkelijkheid zat er geen verschil in hoeveelheid calorieën.

 

Tegenspoed

De onderzoekers keken hoeveel de mensen aten van de snoepjes als zij in een ruimte waren waar posters hingen met neutrale kreten of kreten geassocieerd met strijd en tegenspoed. In de ‘tegenspoedruimte’ werd tot 70% meer van de calorierijke snoepjes gegeten dan van de caloriearme snoepjes. Daar waar neutrale kreten te zien waren werd geen verschil geconstateerd in consumptie.

 

Lees hier het volledige artikel in Voeding Nu